Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Yavaşlayan iPhone’lar Artık Eskisi Kadar Hızlı Çalışacak!

Yeni iOS güncellemesiyle birlikte yavaşlayan iPhone'lar artık eskisi kadar hızlı çalışmaya başlayacak.

Apple’ın bilinçli olarak eski iPhone modellerini yavaşlattığı gün yüzüne çıkınca ABD’li teknoloji devi müşterilerinden özür dilemek zorunda kalmıştı. Bununla da yetinmeyen Apple, bir sonraki iOS sürümünde bu sorunu gidereceğini duyurmuştu.

Yavaşlayan iPhonelar Artık Eskisi Kadar Hızlı Çalışacak 1

iOS 11‘in bir sonraki güncellemesiyle birlikte yavaşlayan iPhone kullanıcıları, telefonlarının CPU frekansını eski seviyeye geri çekebilecekler. Apple batarya performansını olumsuz etkilediği için CPU frekansını düşürüyor ve telefonların çok daha yavaş çalışmasına sebep oluyordu. Yeni güncellemede bu, opsiyonel olarak sunulacak ve isteyen kullanıcılar “daha hızlı telefon, daha düşük batarya performansı” tercihinde bulunabilecekler.

Testlerde eski iPhone’ların hızlandığı görüldü

Çıkışına sayılı günler kalan iOS 11.3 sürümünün beta programına kayıt olan geliştiriciler, yavaşlayan eski bir iPhone 6 Plus’ta işletim sistemini test etti. Brezilya’da yayın yalan iHelpBR isimli sitenin editörlerinden Filipe Espósito’nun yaptığı benchmark testinin sonuçları oldukça şaşırtıcı çıktı.

Yazar, önce iOS 11.2.5 sürümüne sahip iPhone 6 Plus ile bir benchmark testi gerçekleştirdi. Daha sonra telefonu iOS 11.3 Beta sürümüne yükseltti ve bir daha benchmark testi yaptı. Çıkan sonuçlarda iOS 11.3’le çalışan telefonun çok daha yüksek performans sergilediği gözüktü.

Bu haberi Twitter hesabından paylaşan Espósito şunları söyledi: “iPhone 6 Plus telefonumda yaptığım benchmark testlerinde iOS 11.3’ün cihazın gerçek hızını geri getirdiği ortaya çıktı”. Çıkalı tam 3 sene olan iPhone 6 Plus’ın ilk günkü performansına geri dönmesi gerçekten sevindirici bir haber.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.