Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Yakuza Kiwami İncelemesi

Bu sefer Yakuza Kiwami PC incelemesi ile karşınızdayız.

Daha öncesinde PlayStation 4’e özel olarak çıkan Yakuza Kiwami, nihayet PC için de yayınlandı. Yakuza 0’ın PC platformundaki başarısı bunda temel neden olurken, yeni oyunun da gelişi sevindirici oldu. Biz de bu yüzden bir Yakuza Kiwami incelemesi hazırlamaya karar verdik ve oyunun PC’deki özelliklerine göz attık.

yakuza kiwami incelemesi 1

Yakuza Kiwami, şiddet dolu bir dünyada modası geçmiş bir takım elbiseyle, maskesiz bir Batman’i yönettiğimiz bir oyun. Kahramanımız olan Kiryu öldürmüyor. Gözlüklerini bulması için insanlara yardım ediyor, evsizlere ceketini veriyor ve yüzlerce kötü insanı dövüyor! Aslında PS4 için çıkan Yakuza Kiwami de 2005’de PlayStation 2’ye gelen Yakuza’nın remake sürümüydü. Dolayısıyla oyun bazen eski gözüküyor ve yer yer de kendini tekrar ediyor. Fakat 15 saat boyunca suçluları engelleyip sokaktaki savunmasız hayvanlara yardım ettikten sonra kesinlikle ağızda güzel bir tat bırakıyor.

Bu 15 saat sonunda hikayenin sonunu henüz görmedim fakat Yakuza Kiwami’nin ne anlattığını açıklayabilirim. Kahramanımız büyük bir cinayetin suçunu üstleniyor ve 10 yıl hapse giriyor. Çıktığınızda ufak görevlerle başlıyor, mini oyunlar oynuyorsunuz ve hikaye de buna göre şekilleniyor. Animeleri hatırlatan bir anlatım ve açık dünya bizi beklerken, Yakuza Kiwami’nin Japonya menşeli bir oyun olduğu her halinden belli oluyor.

yakuza kiwami incelemesi 2

Yakuza Kiwami’de dövüşler büyük oranda tatmin edici ve düşmanlarınızı yıkana kadar bol bol tuşlara basıyorsunuz, gerektiği yerlerde özel hareketler kullanıyorsunuz. Yıllar boyunca Batman Arkham’ın dövüş sistemini kopyalayan oyunlara alıştıktan sonra, Yakuza Kiwami’de de düşmanların belli bir şablon şeklinde saldırmasını bekliyorsunuz. Buna rağmen böyle ilerlemiyor ve her şey kaotik bir şekilde gerçekleşiyor. Olaylar aniden gelişirken, daha 5 dakika geçmeden kendinizi tefecileri kendi ofislerinde golf sopasıyla döverken buluyorsunuz.

Yakuza Kiwami’de karakterimiz Kiryu fazlasıyla yardımsever birisi ve yeri geliyor evsizlere, yeri geliyor küçük bir kıza yardım ediyor. Bunları yaparken de ardı ardına gelen, bazen onlarca suçluyu yere indirmekten çekinmiyor. Buna rağmen bir dövüş sahnesinde düşmanları tekme tokat döverken, ardından bir görevde köpek maması alıp kaplarına su koyabiliyorsunuz. Oyunda yardıma muhtaç birini görmeden 100 metre dahi yürüyemiyorsunuz ve bir şekilde karşınıza mutlaka çıkıyorlar. Aslında oyunun yapısı birçok yönden Shenmue serisini de hatırlatıyor.

Yakuza oyunları açık dünya yapısı sebebiyle aslında geçmişten günümüze sık sık Grand Theft Auto oyunlarıyla kıyaslandı. İki oyunu da deneyenler bunun aslında mantıksız olduğunu biliyorlar ama tekrar hatırlatalım. Yakuza serisinin GTA, Sleeping Dogs ya da Watch Dogs gibi oyunlarla herhangi bir benzerliği bulunmuyor.

Başta da söylediğim gibi Yakuza Kiwami’de zaman zaman kendini tekrar etmeler yaşanıyor. Oyunda hemen hemen her şey bir dövüşle bitiyor. Diğer yandan oyunun şehri tam bir sirk gibi ve katılabilecek pek çok aktivite var. Her yerde mini oyunlarla karşılaşıyorsunuz. Shogi ve Mahjong gibi oyunları da daha önce bilmiyorsanız oyunda öğreneceksiniz. Hatta dart, bowling oynayabilir, yeraltı kumarhanelerinde kumar oynayabilir, karaokeye gidebilirsiniz. Bu yönüyle oyun epey zengin ve yapacak çok fazla aktivite sunuyor.

yakuza kiwami incelemesi 3

Yakuza Kiwami, fazlasıyla eski moda bir oyun ve yaşını göz önünde bulundurunca bu pek de şaşırtmıyor. Mağazalarda rahatsız edici bir sabit kamera açısı bulunuyor ve sokakta her kapı girilecek gibi duruyor. Fakat haritada sadece işaretlenmiş yerlere girebiliyorsunuz.

Sonuç olarak Yakuza Kiwami kendini tekrar eden, tarihi geçmiş gibi duran ve pek çok eksiği bulunan bir yapım. Fakat tüm bunların yanında özgün bir yapısı var ve özellikle de oyun dünyasında alışık olmadığımız şekilde Japonya sokaklarında bulunmak ilgi çekici. Yakuza Kiwami’yi daha önce denemeyenler ya da yüksek çözünürlüklü grafiklerle PC’de tekrar oynamak isteyenler için bundan iyi bir fırsat olamaz.

Artıları:

  • Japonya atmosferi
  • Mizahi yönü
  • Bolca yan görev – mini oyun

Eksileri:

  • Kendini tekrar etmesi
  • Eski bir oyun olması

YAKUZA KIWAMI PC Announcement Trailer

İnceleme Özeti

Yakuza Kiwami İncelemesi

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!