Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xiaomi Yeni Hızlı Şarj Teknolojisi 8 Dakikada Telefonu Şarj Edebilecek

Xiaomi, devrim niteliğindeki 200W HyperCharge hızlı şarj teknolojisini duyurdu. Akıllı telefonlarımız 8 dakikada tamamen şarj olacak!

Xiaomi, 100W kablolu hızlı şarj teknolojisini 2019’da tanıttığında tüm dikkatleri üzerine çekti ve 4.000 mAh büyüklüğündeki bir bataryayı yalnızca 17 dakikada tamamen şarj etme sözü verdi. OPPO, bir yıl sonra 125W kablolu hızlı şarj çözümü ile şirkete rakip oldu. Şimdi, Xiaomi devrimsel bir teknoloji ile yarışa tekrar katıldı ve rakiplerine büyük bir fark attı.

200W HyperCharge 1

Xiaomi, şirketin hem kablolu hem de kablosuz şarj hızları için bir dünya rekoru kırdığını iddia ettiği en yeni en hızlı şarj teknolojisini gösterdi. Xiaomi, yeni HyperCharging çözümünün kablolu şarj cihazıyla 4.000 mAh boyutundaki bir bataryayı yalnızca 8 dakikada veya kablosuz şarj cihazıyla 15 dakikada şarj edebileceğini iddia etti.

Şirket, 200W kablolu bir şarj cihazı üzerinden modifiye edilmiş bir Mi 11 Ultra üzerinden bu teknolojiyi tanıttı. Video, telefonun sadece 44 saniyede yüzde 0’dan yüzde 10’a, 3 dakikada  yüzde 50’ye ulaştığını ve tam şarjın 8 dakikanın biraz altında sürdüğünü gösterdi. Bu arada, kablosuz şarj demosu ise telefonun 1 dakikada yüzde 10’a, 7 dakikada  yüzde50’ye ve 15 dakikada  yüzde 100’e ulaştığını gösterdi.

Yine de bir sonraki Xiaomi Mi amiral gemisinin 200 W şarj cihazıyla gelmesi pek mümkün değil. Yeni HyperCharge şarj teknolojisi, ticari sürüm için hazır olmaktan çok uzak. Xioami’nin mevcut 120W şarj teknolojisi bile henüz tek bir cihazda, Mi 10 Ultra’da piyasaya çıktı. Xiaomi, uzun vadede pil ömründe ciddi azalma endişeleri nedeniyle sonraki cihazlarda 120W şarjı düşürmeye karar verdi. Sonuç olarak, şirketin 2021 amiral gemisi Xiaomi Mi 11 Ultra, kablolu ve kablosuz şarj için 67 W ile öne çıktı. Xiaomi’nin kendi ön test verilerine göre, 100W hızlı şarj olan bir bataryanın kapasitesi, standart 30W şarj pilinden yaklaşık yüzde 20 daha az olmakta. Bu sorun çözülene kadar şimdilik bu teknoloji sadece test aşamasında kalacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.