Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xiaomi Uygun Fiyatlı 5G Akıllı Telefonlar İçin Düğmeye Bastı

Xiaomi uygun fiyatlı 5G akıllı telefon modelleri için çalışmalara başladı.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi 5G destekli uygun fiyatlı akıllı telefonlar için çalışmalara başladığını açıkladı. Xiaomi 5G destekli uygun fiyatlar için tarih verdi. 

xiaomi uygun fiyatli 5g akilli telefonlar icin dugmeye basti 2

5G modemlerinin üretim maliyetlerinin düşmeye başlamasının ardından uygun fiyatlı 5G destekli akıllı telefonlar görmeye başlayacağız. 5G teknolojisini akıllı telefonlarına getirmek için çalışmaya başlayan Xiaomi en erken 2021 yılında uygun fiyatlı 5G destekli akıllı telefonlar satışa sunacak. 

Ülkemizde kullanılmayan 5G teknolojisi başta Çin olmak üzere ABD’nin belli bölgelerinde ve bazı Avrupa ülkelerinde kullanıma sunulmaya başlandı. Henüz test aşamasında lan 5G teknolojisi akıllı telefonlarda yeni bir dönem başlatacak. Şimdilik sadece üst seviye Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kullanılabilen 5G teknolojisi ilerleyen dönemlerde daha uygun fiyatlı akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanacak. 

5G teknolojisin yaygınlaşması için çalışmalar yürüten Xiaomi 5G teknolojisi yol planını açıkladı. Önümüzdeki yıl 400 – 600 dolar seviyesindeki akıllı telefon modellerinde kullanılacak olan 5G özelliğinin 2021 yılında ise 200 dolar seviyesindeki akıllı telefon modellerinde kullanılmaya başlanacak. 2021 yılının ardından 5G teknolojisini destekleyen akıllı telefonlar artık herkes tarafından erişilebilecek bir fiyat aralığında olacak. 

5G Maliyetleri Düşecek!

Xiaomi’nin başındaki isim olan Lei Jun yaptığı açıklamada Çin’de 5G teknolojisinin yaygın bir şekilde kullanılmasının 2023 yılından itibaren olacağını düşündüğünü belirtti. Önümüzdeki yıl sonlarında 5G destekli akıllı telefonların 200 dolar seviyesine olacakken 2021 yılının sonlarında ise 5G teknolojisi destekli akıllı telefonların fiyatları herkes tarafından erişilebilecek bir seviyede olacak. 

Jun, açıklamasında ayrıca 2021 yılında 5G destekli akıllı telefonunun yaklaşık 140 dolar seviyesinde satın alınabileceğini ön gördüklerini açıkladı. 2023 yılında ise kullanıcıların artık 5G teknolojisini yaygın olarak kullanacağını belirten Jun bu aşamanın ardından 5G teknolojisinin hayatımızda önemli bir yer edineceğine inandığını dile getirdi. 

5G teknolojisinin yaygınlaşması için Xiaomi’nin haricinde, Qualcomm, MediaTek, Samsung ve Huawei gibi markalarında önemli çalışmaları bulunuyor. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.