Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xiaomi Mi A1 İçin Yeni Güvenlik Yaması Yayınlandı

Xiaomi'nin Mi A1 modeli için yeni güvenlik yaması dağıtıldı.

Xiaomi, Android One projesine dahil ettiği Mi A1 modeli için yeni bir güncellemeyi yayına aldı. OTA yoluyla dağıtılan güncelleme toplamda 440 MB boyutunda ve Google tarafından hazırlanan Mart 2018 güvenlik yamasını içeriyor.

Xiaomi Mi A1 İçin Yeni Güvenlik Yaması Yayınlandı 1

Hatırlanacağı üzere Xiaomi, Şubat 2018 güvenlik yamasını bir hayli geciktirmişti. Ancak Mart ayı bitmeden Mart 2018 güvenlik yamasını kullanıcılara ulaştırmayı başardı.

Ancak bu güncelleme halen daha Android 8.0 Oreo işletim sistemi baz alınarak dağıtıldı. Mi A1 modeline 8.1 Oreo güncellemesinin ne zaman ulaştırılacağı ise henüz bilinmezliğini koruyor. Oysa ABD’de satılan ve yine Android One telefonu olan Moto X4, halihazırda 8.1 Oreo işletim sistemine sahip.

Yeni güncelleme kafa karıştırdı!

Öte yandan güncellemeyi indirmek üzere gelen bildirime dokunan Mi A1 kullanıcıları, güncellemenin “Neler değişti?” açıklamasında yeni yazılımın “Nisan 2018 güvenlik yamasını” içerdiğine dair bilgi notunu gördüler. Ancak güncelleme başarıyla yüklendikten sonra telefonun Ayarlar > Hakkında kısmına giren Mi A1 sahipleri güvenlik paketinin halen daha Mart ayına ait olduğu bilgisiyle karşılaşıyorlar.

Muhtemelen bu Xiaomi kaynaklı bir hata olabilir. Ancak bahsi geçen güvenlik yamasının Mart ayına mı, yoksa Nisan ayına mı ait olduğu noktasında bir kafa karışıklığı söz konusu.

Standart Moto X4 için de güncelleme yolda

Motorola şimdilerde Android One projesine dahil olmayan Moto X4 için de Android 8.1 Oreo işletim sistemini geliştirme çalışmalarına ağırlık vermiş durumda. En azından şirketin resmî web sitesinde yer alan bilgiler bu yönde.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.