Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xiaomi, Hindistan’da 3 Yeni Fabrika Kuracak

Xiaomi'nin Hindistan açılımı tüm hızıyla sürüyor!

Xiaomi’den bugün yapılan açıklamada telefon üreticisinin Hindistan genelinde 3 yeni fabrikanın temellerini atacağı duyuruldu. Halihazırda ülke Hindistan’da 6 adet akıllı telefon fabrikasına sahip olan Xiaomi, hükümet tarafından yürütülen “Hindistan’da Yap” programına destek vermesiyle biliniyor. PCB board üretim hattını hayata geçirirken Foxconn ile işbirliğine gideceği öğrenilen Xiaomi, bu sayede Hindistan pazarına büyük ölçüde yerli cihaz satmayı da başarmış olacak.

Xiaomi Hindistanda 3 Yeni Fabrika Kuracak 1

Hintli Xiaomi müşterilerini sevince boğan bu haber, ilk kez Hindistan’da düzenlenen yatırımcı etkinliğinde duyuruldu. 50’den fazla uluslararası akıllı telefon parça tedarikçisinin katıldığı etkinlikte Xiaomi, Hindistan genelindeki yatırımlarından bahsetti.

2,5 milyar dolarlık yatırım!

Program kapsamında Xiaomi’nin yanı sıra diğer birçok marka da ülkedeki yatırım planlarını açıklama fırsatını elde etti. Eğer verilen sözler tutulursa açılacak olan fabrikalar Hindistan’da ciddi bir istihdam olanağı da oluşturmuş olacak.

Toplamda 50 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen yatırımların maliyeti ise 2,5 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. 

2015’ten beri Hindistan’da üretiyor

Bilindiği üzere Xiaomi, 2015 yılından itibaren “Hindistan’da Yap” projesini destekliyor ve Hindistan’da üretim gerçekleştiriyor. Aynı Foxconn’la işbirliğine giderek ülkedeki ilk fabrikasını açan Xiaomi, 2017’de ikinci fabrikasını kurmayı başardı.

Bu tarihten sonra ise Hindistan’da satılan Xiaomi marka telefonların yüzde 95’i tamamen yerli olarak üretildi.

Xiaomi’nin çalışanlarının büyük çoğunluğu kadın

Ülke genelindeki tüm Xiaomi fabrikalarında 10 binden fazla çalışan var. Bu çalışanların yüzde 95’inden fazlası ise kadınlardan oluşuyor. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.