Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xiaomi Başkanı Uyardı: Küresel Çip Kıtlığı Telefon Fiyatlarını Artıracak

Xiaomi başkanı Wang Xiang, dünyada yaşanan küresel çip kıtlığı krizi nedeniyle, telefon fiyatlarının zamlanabileceğini söyledi.

Başlıca COVID-19 salgını nedeniyle bilgisayar çiplerinde büyük bir kıtlık var ve bu da PlayStation 5 ve Xbox Series X/S gibi ürünleri bulmayı zorlaştırıyor. Görünüşe göre sorun, şirket maliyetlerinin yükseldiği bir noktaya ulaştı ve Xiaomi, sonunda bu durumun tüketicilere yansıyabileceğini söyledi. Buna benzer bir söylemi daha önce MSI’dan duymuştuk.

Yakın tarihli bir kazanç görüşmesinde, Xiaomi başkanı Wang Xiang, küresel kıtlıklar nedeniyle bazı ürünlerinin fiyatlarının artabileceğini ima etti.

Wang Xiang: “Kesinlikle donanım cihazlarımızın maliyetlerini optimize etmeye devam edeceğiz. Dürüst olmak gerekirse, tüketicilere elimizden gelen en iyi fiyatı sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ancak bazen, farklı durumlarda maliyet artışının bir kısmını tüketiciye iletmemiz gerekebilir.” açıklamasında bulundu.

Xiaomi Uyardi 1

Artan talep, üretimdeki yavaşlamalar ve ABD yönetiminin Çin’e karşı yaptırımları dahil olmak üzere bir dizi faktör, bilgisayar çiplerinde küresel bir kıtlığa yol açtı. Tüm bu sorunlar, tedarik zincirinde kaos yaratacak şekilde bir araya geldi. Örneğin dünyanın en iyi akıllı telefon üreticilerinin çoğuna çip tedarik eden Qualcomm, siparişleri karşılamakta zorlanıyor.

Wang, mevcut manzara nedeniyle şirketin “baskı hissettiğini” itiraf etti. Bu, tipik olarak yelpazenin alt ucunda fiyatlandırılan Xiaomi ürünlerinin daha pahalı olabileceği anlamına gelebilir. Bu durum gerçekleşirse, umarım sektör genelinde bir trend haline gelmez.

Bu bütün dünya için çok zor bir durum. Pek çok kişinin işsiz olduğu bir salgın sırasında maliyetin tüketicilere yansıtılması, markalar için zararlı olabilir. Ancak, iş açısından bakıldığında, özellikle çok sayıda şirketin aynı çipleri güvence altına almak için rekabet ettiği durumlarda bu yaşanabilecek bir senaryo.

Artık aşılar dünyanın bazı bölgelerinde yayıldığına ve kısıtlamalarının yavaş yavaş kaldırıldığına göre, işlerin düzelip düzelmeyeceği henüz muamma. Wang şimdilik Xiaomi’nin çip bulma konusunda “iyi göründüğünü” söyledi, bu yüzden hemen endişelenmeyelim.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.