Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xbox, Performans Kontrolü ile PC Performansınızı Söyleyecek

Microsoft, Windows için Xbox Uygulamasında, bir oyunun bilgisayarınızda ne kadar iyi çalışacağını size bildirecek yeni bir özelliği test etmeye başladı.

Bu özellik şu anda Xbox Insiders programının bir parçası olarak belirli oyunlar için kullanılabilecek ve oyunun sayfasında oyunun bilgisayarınızda ne kadar iyi çalışacağını gösteren bir etiket bulunacak. Şu anda, bazı oyunlarda ‘Performans kontrolü henüz mevcut değil’ şeklinde bir etiket mevcut çünkü sistem henüz test aşamasında.

The Verge‘nin belirttiği gibi, bunun nedeni muhtemelen Microsoft’un farklı donanımlar kullanarak farklı performans değerlendirmelerine sahip bir oyun veritabanı oluşturması; Bu, diğer üçüncü taraf araçların şu anda yaptığı gibi, bir sistemi yalnızca listelenen sistem gereksinimlerine göre kontrol etmekten çok daha iyi bir gösterge sağlayacak.

Xbox Sistem Gereksinimleri Etiketi Nasıl Çalışacak?

Xbox Performans Kontrolü

PC oyunları, büyük ölçüde tamamen anlaşılmaz sistem gereksinimleri listeleri ve birçok oyuncunun bilgisayar donanımı özelliklerine aşina olmaması nedeniyle hiç de şeffaf olmayan teknik özellikleri ile ün yaptı. Örneğin bir oyunun sistem gereksinimlerine bakarken “AMD Radeon RX 5600XT, Nvidia Geforce RTX 2060 Super’den daha mı iyi? RTX 2070 bu oyunu açar mı? İşlemci nesilleri ne anlama gelir? Yedinci nesil Intel işlemcinin AMD tarafında dengi nedir?” gibi sorular sorabilirsiniz.

Microsoft, bu yeni Xbox performans kontrolünü henüz resmi olarak detaylandırmadı, bu nedenle etiketin bir oyun için minimum, önerilen veya diğer sistem gereksinimlerine dayalı olup olmadığı net değil. Sistem gereksinimleri her zaman Xbox uygulamasında listelenmiş olsa da bu basit etiket, bilgisayar sahiplerinin bir oyunun sistemlerinde çalışıp çalışamayacağını anlamalarını kolaylaştıracak.

Xbox Performans Kontrolü

Küçük bir başlangıç ancak okunması kolay sistem gereksinimleri harika bir başlangıç olacak. Umarım bu özellik bir gün size bilgisayarınızda özellikle neyin uygun olmadığını söyleyecek ancak şimdilik insanların oyun deneyimini daha iyi hale getiren her şey doğru yönde atılmış bir adım.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.