Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xbox One’ın Bilinmeyen Özellikleri

İşte Xbox One ve çoğu kişinin haberdar olmadığı özellikleri.

Her ne kadar Microsoft Xbox One ile yavaş bir çıkış yapsa da, süreci doğru ilerletti ve konsolu öne çıkaracak pek çok özellik eklemesi yaptı. Sıradan bir oyun konsolundan öte, çok yönlü bir multimedya cihazı olan Xbox One’ı buna rağmen pek çok kişi sadece oyun amacıyla kullanıyor. Yine de konsolun az bilinen, hatta belki de hiç duymadığınız değişik özellikleri var.

xbox one bilinmeyen ozellikleri 1

XBOX ONE – Az Bilinen Özellikler

Copilot Modu

Xbox One’da iki oyun kumandasını eşleştirmek ve bunları tek bir oyun kumandası gibi kullanmak mümkün. İlk olarak 2017 yılında Xbox Insiders programında sunulan özellik, daha sonra tüm Xbox One kullanıcılarına sunuldu.

Belki kulağa mantıksız ve amaçsız gelebilir fakat aslında engelli oyuncular için copilot modu çok iyi düşünülmüş bir özellik. Ayrıca engelli oyuncuların yanı sıra çocuklarıyla oyun oynayan ve onların işini kolaylaştırmak isteyen ebeveynler için de tercih sebebi.

xbox one bilinmeyen ozellikleri 2

Tablet ya da Telefonla Kontrol

Kontrolcünüz yok mu? Problem de yok! Xbox One konsolunuzu Microsoft SmartGlass entegrasyonuyla doğrudan bir tablet ya da akıllı telefon üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Xbox One’da bir şey aramak ya da konsolun internet tarayıcısından bir siteyi ziyaret etmek mi istiyorsunuz? Kontrolcü üzerinden yavaş bir şekilde uğraşmanıza gerek yok. Tek ihtiyacını zolan bir akıllı telefon ile Xbox mobil uygulaması.

xbox one bilinmeyen ozellikleri 3

Xbox One Oyunlarını PC’de Oynama

Microsoft’un çapraz platform uyumluluğuna verdiği önem herkes tarafından biliniyor. Bu yüzden de aslında Windows 10 PC ile Xbox One entegre şekilde çalışıyor.

Game Streaming sayesinde bütün Xbox One oyunlarını Windows 10’da oynamak mümkünken, ayrıca Xbox Play Anywhere etiketine sahip olan oyunları da doğrudan PC’nizde çalıştırabiliyorsunuz.

xbox one bilinmeyen ozellikleri 4

Çocuklar İçin Önlem

Eğer çocuklarınız video oyunları başında çok fazla vakit harcıyorsa, Xbox One’ın bunun için gizli bir silahı var! Ebeveyn kontrolü araçlarını kullanarak çocuğuunuzun konsol başında geçireceği süreyi kısıtlayabiliyorsunuz.

Xbox konsolunuzda ayarlar kısmına girerek bir saat limiti ekleyebilir, hatta haftalık program dahi çizebilirsiniz. Süre dolduğunda ise çocuğunuzun karşısına ‘Vakit Doldu’ uyarısı çıkacak ve bu süreyi uzatmak da sadece ebeveyn kontrolünde oluyor.

xbox one bilinmeyen ozellikleri 5

Xbox One Kardeşlik Sistemi

Buna kardeşlik sistemi denilse de, aslında temelinde Xbox One oyunlarını bir arkadaşınızla ya da aile üyelerinizle paylaşmanız mümkün.

Bu şekilde hem oyunları ve üyelikleri paylaşabiliyorsunuz, hem de aynı anda aynı oyunlara girebiliyorsunuz. Üstelik kardeşlik sistemine Xbox Game Pass ve Xbox Live Gold abonelikleri de dahil. Dolayısıyla arkadaşınızla aynı oyunu satın alma derdiniz de bitiyor ve parayı bölüşebiliyorsunuz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.