Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Pathfinder: Wrath of the Righteous’da Oyuncuları Sinirlendiren Hata!

Pathfinder: Wrath of the Righteous'un bir hatası oyuncuları çileden çıkardı. Yüzlerce tur sürebilen haçlı seferleri sırasındaki çatışmalardan bahsediyoruz.

Bir hafta önce yayınlanan Pathfinder: Wrath of the Righteous, oyunculardan ve eleştirmenlerden oldukça olumlu tepkiler aldı. Owlcat Games’in RPG’si Steam’de de başarılı bir çıkış yaptı ve görünüşe göre her şey geliştiricilerin planına göre gitti ancak, oyunun sadece sinir bozucu olan bir unsuru hakkında çevrimiçi şikayetler görünmeye başladı. Crusade sırasındaki sıra tabanlı savaştan bahsediyoruz.

Crusade sistemi, Pathfinder serisinin son bölümünde tanıtılan bir sistem. Oyunun bir noktasında, oyuncuların şeytani ordulara karşı silahlı bir sefere liderlik etmesi gerekiyor. Oyun oldukça radikal bir şekilde değişiyor. Wrath of the Righteous popüler Heroes of Might & Magic serisine benzemeye başlıyor. Bütün ordularla savaşmak, yeni birimler toplamak ve binalar inşa etmek gerekli hale geliyor.

Pathfinder: Wrath of the Righteous

Pathfinder: Wrath of the Righteous’da 827 Tur Süren Savaş!

Ne yazık ki bu sistemin temel unsuru pek çok oyuncuya hitap etmedi. İnanılmaz derecede sinir bozucu olabilen sıra tabanlı savaşlardan bahsediyoruz. Bunun sebebi ise savaşların çok uzun sürmesi. Çok sık meydana geldiklerini hesaba katarsak, oldukça tatsız bir kombinasyon elde ediyoruz. Oyunun hayranları arasında en büyük tartışmayı ateşleyen bir örnek, 827 tura kadar süren bir çatışma oldu. Reddit’te yayınlandığını belgeleyen bir ekran görüntüsü.

Oyuncular deneyimlerini paylaştı ve can sıkıcı durumlara yol açan birçok hatayı işaret etti. Bu uzun süren çatışmaların birçok nedeni mevcut. Bunlardan biri, bireysel birimlerin yanlış dengelenmesi gerçeği. Birçok oyuncu, bazılarının çok güçlü olduğundan veya tam tersine hiçbir işe yaramadığından şikayet etti. Büyük bir sorun, hasara karşı büyük bir dirençle karakterize edilen iblis birlikleri. Bu, en büyük orduların bile bu tür bir rakiple başa çıkmak için onlarca veya yüzlerce tur harcamak zorunda kaldığı durumlara yol açtı.

Ne yazık ki, otomatik savaş çözümü seçeneği bu sorunu çözmeye yardımcı olmuyor. Oyuncular bu şekilde genellikle çok fazla birim kaybettiklerini ifade etti. Bu seçenek yalnızca son derece zayıf rakiplerle savaşırken kullanışlı.

Pathfinder: Wrath of the Righteous

Hatanın Çözümü Nedir?

Pathfinder: Wrath of the Righteous sahipleri bu nedenle başka çözümler aramak zorunda kaldı. Bazıları, kaydetme dosyalarını değiştirerek hile yapmayı önerdi. Bunu yaparak, ordumuzu kimsenin boy ölçüşemeyeceği noktaya kadar büyük ölçüde genişletmek mümkün. Diğerleri ise, oyuncu ekranın önünde olmadan tahtadaki uygun yerlere otomatik olarak tıklayacak bir program yüklemeyi önerdi. Fareyi özellikle zorlu bir rakibe doğrultun, bilgisayarı bir süre bırakıyorsunuz ve durum çözüldüğünde geri dönüyorsunuz. Aynı saldırının sürekli tekrarı, birçok insan için çok sıkıcı.

Bazı oyuncular bir adım daha ileri gitti. Crusade sırasındaki savaşları o kadar sinir bozucu buluyorlar ki, diğer unsurlara odaklanabilmek için onları oyundan tamamen çıkarmayı tercih etti. Bu insanlar düşünülerek Combat Relief adlı bir mod oluşturuldu. Bitmeyen kavgalar sorununa oldukça uç bir çözüm. Bu mod, oyundaki tüm çatışmaları otomatik olarak oyuncunun lehine çözüyor. Ayrıca düşman ordularıyla rastgele karşılaşmaları da ortadan kaldırıyor. Modun kullanıma sunulmasından bu yana iki gün içinde 3 binden fazla indirildi.

İnternetteki oyuncuların sesleri ve böyle bir modun yaratılması gerçeği, yaratıcıların büyük bir sorunu olduğunun kanıtı. Crusade, Wrath of the Righteous oyunundaki kilit unsurlardan biri ve yine de birçok insan onu tamamen atlamayı veya kurallarını esnetmeyi tercih etti. Bu nedenle geliştiricilerin gelecekteki güncellemelerde yapacakları birçok iyileştirme mevcut. Bilinen, şu anda yüksek bir seviye sunmayan dengeyi değiştirme ihtiyacı ancak birçok oyuncu, Owlcat Games’in adının savaşın gerçekte nasıl çalıştığını daha iyi açıklamasının eşit derecede önemli olduğunu ifade etti.

Wrath of the Righteous için yayınlanacak yeni güncellemeler ile sorunun çözülmesini umuyoruz.

Pathfinder Wrath of the Righteous - Launch Trailer

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.