Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 10 Dosya Gezgini İçin Sekme Özelliği Test Ediliyor

En çok kullanılan Windows 10 uygulamalarına sekme fonksiyonu getiriliyor.

Windows işletim sistemi son yıllarda ciddi değişim ve dönüşümler geçirdi. Gerek performans, gerekse kararlılık yönünde gerçekleştirilen onca değişime rağmen en sık kullanılan uygulamalardan biri olan Dosya Gezgini, neredeyse hiçbir güncelleme almadı.

Windows 10 Uygulamalarına Sekme Özelliği Getiriliyor

Mesela bir klasörden diğerine dosya taşımak istediğinizde iki ayrı Dosya Gezgini penceresi açmanız gerekiyor. Bu çok gereksiz ve yorucu. Ancak görünüşe göre Microsoft, bu sorunu ortadan kaldırmak için kolları sıvamış durumda. “Sets” adı verilen yeni bir özellik sayesinde Windows 10’da sıkça kullanılan uygulamalara “Sekme” özelliği getirilecek.

Bu, dosya taşımak için iki ayrı pencere açma zorunluluğunun tarihe karışması anlamına geliyor. Tıpkı Google Chrome veya Edge‘de olduğu gibi tek bir pencere üzerinde birden fazla sekme açabilmek, kullanıcıların günlük işlerini çok daha hızlı halletmesini sağlayabilir.

Redstone 4 güncellemesiyle gelecekti, ama…

Kapalı beta güncellemelerinde test edilen sekme fonksiyonu aslında Windows 10 Redstone 4 güncellemesiyle verilecekti. Ancak bu fonksiyonun 2018 yılı içinde yayına verilmesi planlanan Redstone 5‘te yer alması kesinleşti.

Başka uygulamalarda da kullanılacak

Sekme fonksiyonunun kullanıma sunulması beklenen diğer Windows 10 uygulamaları ise şöyle: Dosya Gezgini, Not Defteri, Komut İstemcisi ve PowerShell. İlerleyen dönemde ise Edge, Mail ve OneNote gibi diğer Windows 10 uygulamaları da sekme özelliğine kavuşacak.

Windows Insider programının hızlı halkasına kayıt olan kullanıcılar, Preview Build 17618 sürümünü indirdikten sonra yeni getirilen sekme özelliğini test etmeye başlayabilirler.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.