Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

WhatsApp Verilerimizi Facebook İle Paylaşmanızı İstiyor

WhatsApp'in yeni gizlilik politikası bizlerden Facebook ile hangi bilgilerimizi paylaşmamızı istiyor?

Facebook, WhatsApp‘i Şubat 2014’te şaşırtıcı bir şekilde 19 milyar dolara satın almıştı. O zaman hizmetin 500 milyon kullanıcısı varken şu anda dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı var.

WhatsApp Artik Verileri Facebook Ile Paylasmanizi Istiyor

Facebook, yıllar boyunca WhatsApp’ten para kazanmak için birçok yöntem denedi, markaların müşterilerle sohbet etmesine izin vermek için iş hesapları sundu ve hatta platformu bir e-ticaret hedefine dönüştürdü. Bununla birlikte, daha sonra uygulama kendi haline bırakıldı ve Facebook, uygulamanın kendisine çok fazla müdahale etmedi.

Ancak yayınlanan en son gizlilik politikası dahilinde bu şimdi değişiyor. WhatsApp, gizlilik politikasını güncelledi ve yeni şartlar, kullanıcıların Facebook Payments, Onavo ve CrowdTangle (bir sosyal analiz aracı) dahil olmak üzere ilişkili şirketlerinin yanı sıra Facebook ile veri paylaşmasını gerektiriyor. Yeni şartlar kapsamında Facebook ve şirketleri ile paylaşılacak veriler şunları içerir:

WhatsApp’in paylaşmamızı istediği bilgiler

  • Profil Adı
  • Profil Fotoğrafı
  • IP Adresi
  • Telefon numarası ve kişi listesi
  • Uygulama kayıtları
  • Durum Mesajları

WhatsApp’ın yeni gizlilik politikasında “Facebook Şirketlerinin bir parçası olarak WhatsApp, diğer Facebook Şirketlerinden bilgi alır ve bilgileri paylaşır. Kullanıcılardan aldığımız bilgileri, Facebook Şirket Ürünleri dahil hizmetlerimizi ve tekliflerimizi işletmek, sağlamak, iyileştirmek, anlamak, özelleştirmek, desteklemek ve pazarlamak için kullanabiliriz.” diyor.

WhatsApp kullanıcısıysanız ve yeni şartları kabul etmiyorsanız, uygulamayı 8 Şubat’tan sonra kullanamayacaksınız.

Peki WhatsApp politikasını neden değiştiriyor? Cevap basit: reklamlar. Facebook, WhatsApp’ı bir e-ticaret hizmetine dönüştürmek istiyor ve aynı şekilde Hindistan’da Jio ile denemeler yapıyor. Yeni gizlilik politikası, Facebook ve ortaklarının, platformdaki işletmelerle olan etkileşimlerinize göre reklamları uyarlamasına olanak tanır. Veri paylaşımından vazgeçmenin bir yolu olmadığı gerçeği talihsizdir ve bu, alternatif bir hizmet aramanız gerektiği anlamına gelir. WhatsApp, uçtan uca şifreleme ve kapsamlı özellik seti nedeniyle ivme kazanmışken şimdi hizmetin bu yoldan gittiğini görmek üzücü.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.