Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Vimeo, Artan İzlenmeler ile Bağımsız Bir Şirket Haline Geliyor

Video yayın sitesi pandeminin getirdiği hızlı büyümeyi gördükçe, Vimeo bağımsız bir halka açık şirket haline geliyor.

Video yayın sitesi pandeminin getirdiği hızlı büyümeyi gördükçe, Vimeo bağımsız bir halka açık şirket haline geliyor. Vimeo, kuruluşundan kısa bir süre sonra, Angie’s List, Ask, Dotdash (eski adıyla About.com) ve yakın zamana kadar flört uygulaması Match Group‘un arkasındaki devasa teknoloji ve medya holding şirketi IAC‘ye aittir.

IAC, 2021’in ikinci çeyreğinde Vimeo’nun yan ürününü tamamlamayı umuyor. IAC CEO’su Joey Levin bir basın açıklamasında “Vimeo’nun kanatlarını yayma ve büyük bağımsız bir halka açık şirket olma zamanı.” dedi. Yan ürün, ürün ve satış yeteneklerine daha fazla yatırım yapmak için Vimeo’nun para toplamasına yardımcı olacak.

2004’te kurulan Vimeo, uzun zamandır YouTube‘a daha profesyonel bir alternatif olanı sunuyor. Site, ödeme yapan üyelerin filmlerini çevreleyen video oynatıcıyı özelleştirmesine sahip. Ayrıca videolara şifre koruması koymasına, özel siteler oluşturmasına yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra Google Analytics ile entegre halde çalışıyor. Ekipler ve profesyoneller tarafından ihtiyaç duyulması daha olası diğer özelliklerin yanı sıra birden fazla ekip üyesinin bir hesabı yönetmesine olanak tanıyor.  İçerik oluşturucular, filmlerini Vimeo aracılığıyla kiralayabilir ve satabilirler.

Vimeo Artan Izlenmeler ile Bagimsiz Bir Sirket Haline Geliyor 2

Vimeo 200 Milyon Kullanıcıya Sahip

Site, YouTube‘un sahip olduğu ölçüde video keşfi ve canlılığına odaklanmıyor. Ücretsiz planı önemli sınırlamalar içeriyor, bu nedenle hiçbir zaman en önde gelen rakibi ile aynı ölçeğe ulaşamadı.

Vimeo, şu anda 200 milyon kullanıcıya sahip olduğunu (bu sayının toplamda mı, ayda mı yoksa başka bir şekilde mi olduğunu netleştirmese de) ve 2020 boyunca hızla büyüdüğünü söylüyor. “Son 7 ayda 30 milyondan fazla yeni kullanıcıyı memnuniyetle karşıladık Vimeo CEO’su Anjali Sud, geçen ay yazdı.

CNBC‘ye göre Kasım ayında Vimeo 150 milyon dolar toplayarak şirkete 2,75 milyar dolar değer biçti. Sud, finansmanın Vimeo’nun ekipler ve kurumsal kullanıcılar için yeni araçlar geliştirmesine, daha zengin canlı etkinlik özellikleri geliştirmesine ve diğer yeni araçların oluşturulmasının yanı sıra daha fazla üçüncü taraf platformuyla entegrasyon eklemesine yardımcı olacağını söyledi.

Sud bugünün basın bülteninde “Bu bölüme hazırız ve videoyu her zamankinden çok daha kolay ve etkili hale getirmeye odaklandık.” dedi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.