Counter Strike, Dota ve Half-Life gibi ünlü serilerin arkasındaki stüdyo olan Valve, sıradaki projesini gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar gözümüz kulağımız Half-Life 3‘ten gelecek haberlerde olsa da, sırada bekleyen tamamen yeni bir oyun bulunuyor. Bugün ortaya çıkan sızıntılar, Valve’ın bir sonraki projesinin Overwatch tarzı bir üçüncü şahıs nişancı oyunu olacağını gösteriyor.
Deadlock (eski ismiyle Citadel) adlı yapım, minimum dört yıldır geliştiriliyor. Ekibe liderlik eden isim ise Dota ve Dota 2’nin başındaki Icefrog. Valve hakkında verdiği doğru haberlerle tanınan deneyimli muhabir Tyler McVicker, şu anda yüzlerce” kişinin oynadığı bir kapalı alfa testi gerçekleştiğini ve projenin çok yakında kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.
Since testers started sharing Deadlock screenshots all over the place, here's ones I can verify, featuring one of the heroes called Grey Talon. pic.twitter.com/KdZSRxObSz
— Gabe Follower (@gabefollower) May 17, 2024
Bazı YouTuber’lar da mevcut oyun yapısını denemeye davet edildi, ancak görünüşe göre aralarından birileri gizlilik anlaşmalarını bozarak oyun içi görselleri sosyal medyaya sızdırdı. Deadlock’un beta testinden sızdırılan görüntüler, kullanılabilir öğeler ve kahraman yetenekleri ile kulvarları olan büyük haritalarda savaşan altıya altı takımları gösteriyor.
McVicker projenin MOBA ve kule savunması türlerinden esinlenen unsurlara sahip olduğunu söylüyor. Ortaya çıkan oyunu “Valorant, Overwatch, Dota 2 ve Team Fortress 2’nin bir bebeği” olarak tanımlayan deneyimli isim, oyundaki bilim kurgu ortamının şimdiye kadarki tüm Valve oyunlarından farklı göründüğüne dikkat çekiyor. Deadlock’un Valve’ın bir sonraki büyük oyunu olduğunu belirten McVicker, geliştirmenin 2018 yılından bu yana devam ettiğini aktardı.