Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Valve, Counter-Strike’ın Tarihçesine Yönelik Video Hazırladı

Valve, Counter Strike'ın tarihçesine indiği bir video hazırladı. Oyunun ilk yapımından bugünlerine kadar gelişini merak ediyorsanız, bu video çok işinize yarayacaktır.

Çocukluğumuzu az çok hatırlayalım. En çok oynadığımız oyunlar bellidir. Bir kere herkes GTA oynamıştır. FIFA ve PES serileri oynamışızdır. Winning Eleven’da çok güzel bir alternatif olmuştur. Need for Speed oyunlarını da LAN üzerinden oynardık. Birbirimizle yarışırdık.

Counter Strike’ın ise yeri o zamanlar bile farklıydı. İnternet Cafe’lerin kendi LAN ağında arkadaşlarımızla CS atardık. Eski günleri neden yaad ettim. Çünkü, Valve, CS’nin yani Counter Strike’ın uzun yıllar boyunca gelişen serüvenini ele aldığı bir video hazırlamış.

Counter Strike Global Offensive 2

CS’nin tarihine bakacak olursak, ilk olarak bir Half-Life modu adı altında çıktı.

1999 yılında Minh “Gooseman” Le ve Jess “ Cliffe” Cliffe tarafından geliştirilen CS modu, o kadar fazla tutar ki normal Half Life’ın bile önüne geçmeye başlar. O zamanlar oynayanlar hatırlar, biz Half-Life’ı CS’nin modu diye hatırlardık. Halbuki tam tersiydi.

İşte Valve, hikayeye tam bu noktadan başlayarak CS.GO’ya ve bugünlere kadar geldiği serüvenini açıklamış.

Counter-Strike(2000),  Counter-Strike: Condition Zero(2004), Counter-Strike: Source(2004) ve Counter-Strike: Global Offensive(2012) oyunlarıyla çıkan yapım, özellikle Counter-Stike: Global Offensive’in ardından büyük paralar kazanmayı başarmıştır. E-spor’un bu kadar büyümesine de yardımcı olan oyun 2012’den bu güne kadar her sene Steam’in En Çok Satılan Oyunları arasında yer almayı başarmıştır.

Lafı daha fazla uzatmadan, sizleri Counter-Strike oyunu için hazırlanmış tarih videosu ile baş başa bırakıyorum. İyi seyirler.

Counter-Strike: A Brief History

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.