Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Valorant Champions Detayları Duyuruldu! (1-12 Aralık)

Rekabetçi Valorant sezonunun zirvesi ve 2021 VALORANT Champions Tour’un son etkinliği olacak olan Champions’ın detayları duyuruldu.

Valorant’ta bütün bir yıl boyunca, 10.000’den fazla takım; bölgesel Challengers ve uluslararası Masters turnuvalarında rekabet ederek Champions’daki 16 takımdan biri olmaya çalıştı. Rekabet dolu koca bir senenin sonunda Champions’da yarışmaya hak kazanan takımlar, 1-12 Aralık tarihlerinde Champions kupası ve Valorant Dünya Şampiyonu unvanı için mücadele edecek.

Şu ana kadarki en büyük uluslararası Valorant turnuvası olan Champions Berlin’de, 16 takım şampiyonluk için mücadele edecek. Mücadele etmeye hak kazanan takımlar; sene boyunca en çok VCT puanı toplayarak, son Masters etkinliğinde ve gerçekleşen 4 LCQ’da galip gelerek bu Champions’da yer almayı başardılar.

Valorant

Turnuva, GSL formatındaki grup karşılaşmalarının ardından sekiz takımlık tekli eleme gruplarıyla devam edecek. Takımlar, ilk olarak Challengers etkinliklerindeki nihai sıralamalarına ve bölgelerinin gücüne bakılarak dört kura torbasına bölündü.

1. Kura Torbası: NA #1, EMEA #1, KR, M3 Kazananı

2. Kura Torbası: NA #2, EMEA #2, LATAM, BR #1

3. Kura Torbası: NA LCQ, EMEA LCQ, SEA #1, JP

4. Kura Torbası: BR #2, SEA #2, SA LCQ, APAC LCQ

Ardından tüm torbalardaki tüm takımlar, gruplara (A, B, C ve D gruplarına) ayrılacak şekilde rastgele çekildi. Halihazırda aynı bölgeden başka bir takımın olduğu bir gruba çekilen takımlar, alfabetik sıralamada bir sonraki gruba yerleştirildi. Kuradan çekilen son takım oldukları takdirde geçerli bir grup için seçilene dek kuraya tekrar dahil edilecekler. Bir grup kurası çekildiğinde ve geçerli bir grup oluşturulduğunda, kuranın sonuçları kesinleştirilir ve takımların yeri kalıcı olur. 4. torbada 2 tane Brezilya ve 2 tane Güneydoğu Asya takımı yer alır. Çakışmanın önlenmesi adına Brezilya ve Güneydoğu Asya’nın birincileri aynı grupta yer alamaz.

Valorant Champions Çekilen Kura Sonrası Oluşan Gruplar

A1: Acend (EMEA) ve Vivo Keyd (Brezilya)

A2: Team Envy (NA) ve X10 Esports (SEA)

B1: Sentinels (NA) ve Furia (Brezilya)

B2: KRÜ Esports (LATAM) ve Team Liquid (EMEA)

C1: Gambit (EMEA) ve Team Secret (SEA)

C2: Team Vikings (Brezilya) ve Crazy Racoon (Japonya)

D1: Vision Strikers (Kore) ve Full Sense (SEA)

D2: Fnatic (EMEA) ve Cloud9 (NA)

Valorant

İlk Dünya Şampiyonu unvanının yanı sıra Valorant Esporu’nun şimdiye kadarki en büyük ödül havuzu için rekabet edilecek Champions’da, şampiyon olan takım 350.000 dolarlık ödülün sahibi olacak. Toplamda 1.000.000 dolar ödül havuzunun bulunduğu Champions’da, ödül dağılımı şöyle:

1. Takım 350.000 dolar

2. Takım 150.000 dolar

3. ve 4. Takım 90.000 dolar

5. – 8. Takım 40.000 dolar

9. – 16. Takım 20.000 dolar

1-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlik, VCT 3. Aşama – Masters’da olduğu gibi Berlin’de yapılacak. Oyuncuların, çalışanların ve yerel halkın sağlığı ve can güvenliğini korumak için etkinlik alanında seyirci bulunmayacak.

Valorant Champions yayınları 1-6 Aralık tarihlerinde 17.00’de başlarken, diğer günlerde 20.00’de başlayacak. Maçların oynanmayacağı tek gün ise 10 Aralık. Valorant Champions heyecanı, Türkçe anlatım ile resmi Twitch ve YouTube kanallarında Valorant severlerle buluşacak.

Ayrıca bu Champions, Trovo’da yayınlanacak ilk Valorant etkinliği de olacak. Trovo; beta döneminden çıkan, oyunculara daha fazla içerik sunmaya ve insanların fark edilmesine, iletişim kurmasına odaklı bir canlı yayın platformu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.