Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Valorant Bağlantı Hatası Nasıl Çözülür?

Eğer oyun ekranının sağ üst köşesinde Valorant bağlantı hatası simgesini görmekten sıkıldıysanız, bu sorunu düzeltmek için aşağıdaki dört adımı izleyin!

Ağ hataları, gecikmeler, maçtan düşme, yüksek ping vb. şeyler, Valorant gibi çevrimiçi çok oyunculu oyunlarda yaygın olarak görülen hatalardır. Yüksek sunucu yükü nedeniyle maç sırasında veya oyuna bağlanmaya çalışırken bu problemlerle karşılaşabilirsiniz. Peki, bu sorunların bir çözümü var mı?

Valorant bağlantı hatasını çözmek için öncelikle temel ve basit konulara eğilebilirsiniz. İnternet bağlantınızı iyileştirmek, Wi-Fi ile oynuyorsanız modeminizi PC veya dizüstü bilgisayarınızın yakınına yerleştirmek, gereksiz cihazların yönlendiriciyle bağlantısını kesmek gibi şeyler, uygulayabileceğiniz ilk adımlardan.

Bilgisayarınız sunucuyla iletişim kuramadığında Valorant ağ sorunu hatası ortaya çıkar. Oyununuz ne kadar optimize edilmişse ve internet bağlantısı iyiyse, o kadar az sorunla karşılaşırsınız. Eğer her şeyin yolunda olduğunu düşünmenize rağmen aynı sorun devam ederse aşağıdaki dört çözümü deneyebilirsiniz.

Valorant Bağlantı Hatası Çözümü İçin Öneriler

Valorant Bağlantı Hatası
Valorant bağlantı hatasını çözmek için uygulayabileceğiniz farklı yöntemler mevcut.

1. Valorant İçin Modeminizi Optimize Edin

Öncelikle bir süreliğine Wi-Fi yerine Ethernet kablosu ile internete bağlanın. Ping hızını test etmek için Çalıştır kutusuna (Başlat + R) cmd yazarak komut konsolunu açın ve buraya ping.google.com -t yazın. Böylece, mevcut internet bağlantınız hakkında ayrıntılı teknik bilgi alabilirsiniz. Eğer Request Timeout gibi bir mesaj görürseniz, bağlantının zaman aşımına uğradığı anlamına gelir. İnternet servis sağlayıcınıza başvurabilir veya dilerseniz modeminizi optimize etmek için aşağıdaki çözümleri uygulayabilirsiniz.

  1. WAN kablosundaki R45 bağlantı noktasını değiştirin.
  2. PC’nizi veya dizüstü bilgisayarınızı modeme bağlamak için yeni bir LAN kablosu kullanın.
  3. Tüm cihazların bağlantısını kesmek için yönlendiricinizi sıfırlayın.
  4. Yalnızca kullandığınız bilgisayarı bağlayın ve ping testini çalıştırın.
  5. Eğer tüm bunlar işe yaramazsa yönlendiriciyi değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Valorant bağlantı hatası ile karşılaşmamak için düşük ping’li bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekir. Lan sürücülerinizi güncelleyin, Antivirüs, Google Drive gibi yazılımları devre dışı bırakın, eğer açıksa torrent istemcilerinden çıkın. Sisteminizin işlemini mümkün olduğunca minimuma çekin. Ardından Valorant’ı açın. Bunları yaptığınızda oyun bağlantısı ve performansında büyük bir değişiklik fark edeceksiniz.

2. Valorant Düşük Ping Değeri Nasıl Sağlanır?

valorant ağ sorunu hatası

Ping hızı, Valorant gibi çevrimiçi çok oyunculu oyunlar için büyük bir önem taşır. Speedtest gibi platformlar aracılığıyla internet hızı testi yapabilir ve ping değerini görebilirsiniz. Eğer oran yüksekse Valorant’ta düşük ping almanız pek mümkün olmaz. Yeni bir kablo bağlantısı kurarak veya daha güçlü bir yönlendiriciye geçerek ping sorununu çözebilirsiniz.

3. Valorant PC Optimizasyon Ayarları

Eğer Valorant ağ sorunu hatasının kaynağı yukarıdaki iki faktör değilse, o zaman PC’de Valorant performansını optimize etmeyi deneyebilirsiniz. Bu, CPU yükünü azaltacaktır, ancak bağlantı sorunlarının çoğuna herhangi bir etkide bulunmayacaktır. Yine de oyunu gecikme olmadan, yüksek FPS ile oynama imkanına sahip olabilirsiniz. Size önerim, PC’de oyun modu açıkça kapatın. Zira bu mod yaptığınız ayarlara doğrudan etki eder.

Ayrıca Valorant simgesine sağ tıklayarak, uyumluluk ayarlarından tam ekran optimizasyonunu devre dışı bırakabilirsiniz. Valorant oynarken arka planda başka hiçbir program ve işlemin çalışmadığına emin olun. Ve tabii ki, bilgisayarınızdaki tüm sürücülerin ve yazılımları güncellemeyi de ihmal etmeyin.

4. Valorant Bağlantı Hatasını Düzeltmek İçin FPS’i Sınırlandırmak Gerekir Mi?

valorant fps arttırma

Eğer çok sık ve gereğinden fazla ağ hatası almıyorsanız, FPS’i sınırlandırmanıza gerek yok. Valorant’ın Grafik bölümünde FPS kilidi ayarları vardır. Valorant ağ gecikmesi sürekli karşınıza çıkıyorsa bu seçeneği etkinleştirebilirsiniz, ancak diğer tüm sorun giderme işlemlerini yaptıktan sonra bunu uygulamanızda yarar var. Sunucu sorunları bazen oyunun kendisinden de kaynaklanabiliyor.

Ara sıra Valorant’ın resmi Twitter hesabınızı takip ederek problem olması halinde haberdar olabilirsiniz. Bunların haricinde oyununuzu her zaman en son yamalarla güncelleyin, sürücünüzü güncel tutun ve ping oranını kontrol etmeye devam edin. Sizlerle paylaştığımız çözümleri uygulamanız halinde Valorant bağlantı hatası ile karşılaşma olasılığınız önemli ölçüde azalacaktır.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.