Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

USB 3.2 Geliyor, Veri Aktarım Hızı İki Katına Çıkıyor

Pek çok teknolojik cihazda bir standart halini alan USB-C portlar artık daha hızlı olacak. 3.0'ın üzerine geliştirilen USB 3.2 ile veri aktarım hızı iki katına çıkacak.

Android işletim sistemine sahip mobil cihazların neredeyse hepsinde, bilgisayarlarda, müzik çalarlarda, harici depolama belleklerinde ve daha pek çok elektronik alette karşımıza çıkan USB-C portu artık daha hızlı bağlantılar kurabilecek. En son olarak USB-C 3.0 bağlantısı ile veri aktarımını kullanmaya başlamıştık. Şimdi bu sınır da kalkıyor ve yerini çok daha hızlı bağlantılar kurmanıza yardım edecek olan USB-C 3.2 teknolojisine bırakıyor. USB 3.0 Promoter Group, çok kısa bir süre önce yeni teknolojiyi duyurdu.

usb c

USB 3.2 öncüllerinden farklı olarak iki adet 10 Gbps veya yine iki adet 5 Gbps veri yolu kullanacak. Bağlantı hızını etkileyecek olan işlemleri bu veri yolları üzerinden halledecek. Böylece veri aktarım hızı 2Gbps üzerine çıkacak. USB 3.1’de alınan performansın daha hızlısını sunması mümkün olacak.

USB 3.2 özelliğinden yararlanmak için, teknolojiyi destekleyen bir cihaza sahip olmanız gerekiyor. Şu an için piyasada böyle bir cihaz yok. Ancak geliştiricilerin ve üreticilerin yeni modellerinde kullanmak üzere incelemeye aldığını tahmin etmek hiç zor değil. Kısa süre önce duyurulan USB 3.2 teknolojisi hakkındaki daha detaylı bilgileri, eylül ayında düzenlenmesi planlanan USB Developer Day 2017 kapsamında öğreneceğiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.