Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Twitter’a Özendi: Threads’e Gönderi Okuma Limiti Geliyor!

Threads, spam saldırılarına karşı Twitter benzeri gönderi okuma limitleri getireceğini duyurdu.

Meta’nın Instagram’a eşlik eden yeni uygulaması Threads, artan spam saldırılarına yanıt olarak okuma sınırlamaları getirdi ve Twitter’ın benzer önlemleriyle benzer kısıtlamalara başvurdu. Elon Musk, eğlenceli bir şekilde bunu taklitçi bir hareket olarak nitelendirdi. Başlangıçta Twitter’da geçici olarak uygulanan okuma limitleri, daha sonra Twitter Blue aboneleri ve doğrulanmış hesaplar için arttırıldı. Meta ise okuma sınırlarının oranını henüz belirlemedi.

CEO Adam Mosseri, bu hareket spam saldırılarındaki artıştan kaynaklanmış olsa da, Threads’in sınırlamalarla karşılaşan kullanıcılara yardım etmeye hazır olduğunu belirtti. Bununla birlikte, yorum spam’ı, kullanıcıların gönderilerinin neredeyse yarısında bot yanıtlarını bildirmesiyle önemli ölçüde arttı. Bu kalıcı sorun, lansmanından sonraki beş gün içinde 100 milyon kullanıcıyla etkileyici bir dönüm noktasına ulaşan uygulama için tehdit haline geldi.

Threads’e Gönderi Okuma Limiti

Threads

Meta, veri kazıma ve sistem manipülasyonunun neden olduğu ciddi bir kesintinin ardından görüntüleme sınırlamaları uygulayan Twitter’ın karşılaştığına benzer sorunlarla karşılaştı. Başlangıçta doğrulanmış ve doğrulanmamış kullanıcılar için farklı sınırlar koyan Twitter, daha sonra bu sınırları, özellikle doğrulanmış kullanıcılar için artırdı. Eleştirmenler, platform mühendislik personelini önemli ölçüde azaltmasaydı Twitter’ın bot sorununun olmayacağını savundu.

Threads için ise asıl zorluk, özellikle uygulama katı veri gizliliği düzenlemeleri nedeniyle Avrupa’da şu anda kullanılamadığından, bot ve spam sorunlarını etkili bir şekilde ele almakta yatıyor. Bu durumun, görünürlük ve para kazanma için sosyal medya platformlarına güvenen içerik üreticileri için önemli etkileri olacak. İçerik üreticilerinin artması için platformların spam içermeyen bir ortam sağlaması gerekiyor.

Uygulanan limitler, spam ile mücadele önemli olmakla birlikte, önlemler meşru içerik oluşturucuların takipçileriyle etkili bir şekilde etkileşim kurmasını aşırı derecede engellememeli. Bakalım, platform bu durumun üstesinden nasıl gelecek?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.