Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Twitter Medya İçeriklerinin İstek Dışında Yayınlanmasını Yasakladı

Sosyal medya platformu Twitter, kişilerin fotoğraf ya da videolarının kendi isteklerinin dışında yayınlanmasını yasakladı.

Mikro blog platformu Twitter geçtiğimiz gün CEO değişikliği ile gündeme gelmişti. Twitter’ın kurucu ortaklarından birisi olan Jack Dorsey, CEO’luk görevinden istifa etmişti.

Bu CEO değişikliği sonrasında, Twitter medya içeriklerinin istekleri dışında yayınlanmasının yasaklandığını açıkladı.

Twitter Medya İçerikleri

Twitter Medya İçeriklerinin Rıza Dışı Paylaşmasını Engelleyecek

Twitter medya içeriklerinin yani fotoğraf ya da videolarının kendi isteklerinin dışında paylaşılması durumunda kaldırmalarını istemesine izin verecek. Twitter tarafından bu sabah yapılan açıklamada, özel bilgilere yönelik mevcut uygulamanın genişletildiğini açıkladı. Twitter’ın bu hamlesi platformdaki tacizi ve özel hayatın gizliliği ihlallerini önlemeyi amaçlıyor. Tacizi ya da özel hayatın ihlali durumu içinde “kamu yararına paylaşılan ya da kamu söylemini güçlendirecek” içerikler ise muaf tutulup bu türden paylaşımlara izin verilecek.

twitter medya iceriklerinin istek disinda yayinlanmasini yasakladi 3

Yapılan bu değişiklik bir Twitter Güvenlik blog gönderisi üzerinden paylaşıldı. Yapılan açıklamada: “Görüntüler veya videolar gibi kişisel medyaları paylaşmak, bir kişinin mahremiyetini potansiyel olarak ihlal edebilir ve bu durum kişilerde duygusal ya da fiziksel hasarlara neden olabilir.” denildi. Twitter açıklamasının devamında ise, “özel medyaların (fotoğraf ya da video) kötüye kullanımı tüm kullanıcıları etkileyebilir ancak kadınlar, aktivistler, muhalifler ve azınlık topluluklarının üyeleri üzerinde orantısız bir etkiye neden olabilir” dedi.

Yeni düzenleme ile birlikte Twitter şikayetleri artık fotoğraf ve videoları da kapsayacak şekilde yukarıda belirttiğimiz hesaplar için daha geniş bir değerlendirme yapacak. Twitter’ın yeni güvenlik politikası pek çok kişi için önemli görünüyor.  

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.