Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin İlk Tweet’i 2,9 Milyon Dolara Bir Türk Tarafından Satın Alındı

Türk asıllı iş insanı Sina Estavi, Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'nin ilk tweet'ini 2,9 milyon dolara satın aldı.

Non-Fungible Token (NFT-değiştirilemez para) ile satılan dijital varlıklara bir yenisi daha eklendi. Kripto para borsası Cryptoland ve Malezya merkezli Blockchain şirketi Bridge Oracle’ın CEO’su Türk asıllı iş insanı Sina Estavi, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’nin 15 sene önce attığı ilk tweet için tam 2,9 milyon dolar (yaklaşık 22 milyon 698 bin 561 TL) ödedi.

Dorsey’nin 2006 yılında attığı tweet’te, “Just setting up my twttr” (Twitter’ımı kuruyorum) ifadeleri yer alıyor. Reuters’e göre söz konusu paylaşım, ABD’li Cent firmasının sahibi olduğu Valuables adlı bir platformda açık artırma yoluyla satıldı.

Cent CEO’su ve kurucu ortağı Cameron Hejazi, satışın 2,915,835,47 dolara tekabül eden 1630.5825601 ETH (Ethereum) karşılığında gerçekleştiğini açıkladı. Türk asıllı girişimci Sina Estavi, ödediği tutar karşılığında tweet’in meta verilerine ve dijital imzalı sertifikasına sahip olacak.

Dünya basınına konu olan bu dev satın almanın ardından kişisel Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Estavi, “Gelirin yardım kuruluşuna gidecek olmasından memnunum. Bu sadece bir tweet değil. Sanırım yıllar sonra insanlar Mona Lisa tablosunda olduğu gibi bu tweet’in gerçek değerini anlayacaklar” ifadelerini kullandı.

Sıkı bir Bitcoin tutkunu olan Jack Dorsey, 6 Mart’ta yaptığı açıklamada, NFT satışı için listelediği tweet’ten elde edilecek tüm gelirin Bitcoin’e dönüştürüleceğini ve Afrika’da COVID-19 salgınından etkilenen insanlara bağışlanacağını söylemişti. Twitter CEO’su, satıştan elde edilen gelirin yüzde 95’ini alırken, Cent yüzde 5’ini aldı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.