Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Twitch’ten Nefret Söylemi Mücadelesi: Yeni Doğrulama Araçları

Twitch, nefret söylemlerini engellemek amacıyla, kötü amaçların kişilerin yayınları mahvetmesini zorlaştıracak ve yayıncılara sohbetlerine kimlerin katılacağına dair daha fazla kontrol sunacak bir dizi yeni doğrulama aracı dağıttı.

Twitch, yayıncıların ve moderatörlerinin canlı yayın sohbet erişimini yalnızca telefon numaralarını doğrulayan izleyicilerle sınırlandırmasına izin veren telefon doğrulama aracı ekledi. Şirket ayrıca mevcut e-posta doğrulama sistemini de güncelledi.

Şirketin amacı, yayıncının yalnızca doğrulanmış kişilerin sohbetine izin vermesini umarak nefret söyleminin önüne geçilmesi. Ayrıca sohbetlerde botların önüne geçilmesi ve yalnızca gerçek kullanıcıların sohbete katılması.

Twitch Nefret Söylemi

Twitch’in Yeni Doğrulama Araçları

Kullanıcılara telefon numarası başına en fazla beş hesaba izin verilecek ancak bir hesap uygulamadan yasaklanırsa, geri kalanı da kullanılamaz olacak. Eğer bir hesap belirli bir kanaldan yasaklanırsa, hesapların geri kalanı o kanaldan yasaklanacak.

Yayıncılar, tüm sohbet edenlerin veya yalnızca ilk defa sohbete yazanların bunu yapmasını gerektirebilecek. Yeni hesaplara sahip kullanıcıları (hesap yaşını ayarlayarak) ve belirli bir süredir kanalı takip etmeyen kullanıcıları özel olarak sınırlamak için filtreleri daha da özelleştirebilecek. Yeni özellikler varsayılan olarak kapalı olacak ve içerik oluşturucular isterlerse belirli üyeleri bu sistemden muaf tutabilecek.

Son olarak şirket, önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek olan yasaktan kaçınmayla mücadele için daha iyi araçlar üzerinde çalıştığını da duyurdu.

Nefret Söylemi Nedir? Neden Kötü?

Nefret söylemi, bir yayıncının sohbetini homofobi, ırkçılık, cinsiyetçilik ve her türlü taciz edici davranışla doldurma eylemini ifade eden bir terim. Bunun arkasındaki insanlar, Twitch hesaplarını toplu olarak oluşturan ve istedikleri herhangi bir yayıncıyı hedeflemelerine yardımcı olan bot ağlarına güveniyordu. Bununla birlikte nefret baskınına maruz kalan kurbanların yayınları mahvoluyordu.

Nefret baskınları yüzünden son haftalarda, bazı yayıncıların platformdan tamamen ayrılmayı düşündüğü noktaya kadar büyük bir artış gördü. Şirketin daha önce bu soruna standart teknoloji şirketi yanıtı vardı; kullanıcıları platformun mevcut raporlama araçlarına yönlendirmek yeterli görünüyordu. Bu nedenle daha hedefli çalışmaların yapıldığını görmek güzel.

Twitch Telefon Doğrulama Nasıl Yapılır?

  • Web siteye girin.
  • Oturum Aç’ı tıklayın.
  • Ana sayfanın sağ tarafında bulunan profil logosuna tıklayın.
  • Ayarlar’ı kısmına girin.
  • Güvenlik ve Gizlilik sekmesine giriş yapın.
  • İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Ayarla’ya tıklayın.
  • Cep telefonu numaranızı girin.
  • Devam et’i tıklayın.
  • SMS mesajıyla aldığınız doğrulama numarasını girin.
  • Doğrula’ya tıklayın.

İşlem bu kadar, telefon numaranızı doğruladınız.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.