Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Twitch Türkiye temiztwitch Etiketinden Protesto Ediliyor

Canlı yayın platformu Twitch üzerinden skandallar bitmiyor. Daha önce hack skandalı ile gündeme gelen Twitch bu sefer farklı bir konu ile gündemde.

Amazon’un sahibi olduğu Twitch son günlerde iyi haberlerle gündeme gelmiyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan büyük veri sızıntısı ile gündem olan Twitch’in bu sızıntısı ardından yeni detaylar ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan son şey ise özellikle Türkiye’de gündem olan kara para aklama iddiası.

Twitch Türkiye’de yayıncılık yapan bazı yayıncıların bit’ler üzerinden ciddi oranda kara para akladıkları ortaya çıktı. Çalıntı kredi kartları ile yapılan bu illegal durum Türkiye gündeminde bir süredir konuşuluyordu. Yaşanan son olaylar bardağı taşıran son damla oldu ve Twitch Türkiye temiztwitch etiketi üzerinden protesto edilmeye başlandı.

Twitch Türkiye temiztwitch

Twitch Türkiye temiztwitch Etiketinden Eleştiriliyor

Twitch Türkiye’de bitler ya da fakeprime’lar üzerinden dönen illegal işler bir süredir konuşuluyordu ancak ilk defa olayın içine büyük yayıncıların da dahil olmasıyla birlikte gündem oldu. Bu sefer ayrıca somut veriler de gün yüzüne çıktı ve olayın derinliği görüldü.

Yaşanan bu olaylarla birlikte uzun zamandır çözüme kavuşamayan raid saldırıları ve ülkemizde özellikle kadın içerik üreticilerine yapılan saldırılar ve bot hesaplar karşısında sürekli olarak Türkiye’de sessiz kalan Twitch’in dikkatinin çekilmesi adına Twitch Türkiye temiztwitch etiketi ile protesto ediliyor.

twitch turkiye temiztwitch etiketinden protesto ediliyor 3

Bu gece gerçekleşen ve Twitch Türkiye’nin sevilen isimlerinden birisi olan “Jahrein” yayınına ülkemizde takipçi / abone sayısı fazla olan diğer ünlü yayıncılar da platformda bulunan sorunların çözülmesi için protestoya destek verdi. İçerik üreticileri ve izleyiciler Twitch Türkiye temiztwitch etiketinden şikayetlerini dile getiriyor.

Bu işlere bulaşmayan yayıncılar sorunları karşısında bir muhatap bulamamaktan ve Twitch’in Türkiye’ye önem vermemesinden şikayetçi. Twitch Türkiye’nin protesto edilmesinin daha da büyümesi bekleniyor. Umarız Twitch Türkiye gereken adımları atar ve bizlere #temiztwitch ortamı sağlar.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.