Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Twitch, Müzik Endüstrisi Tarafından Eleştirilmeye Devam Ediyor

Amazon'un yayın platformu olan Twitch'in yine telif konusu ile başı dertte. Yayıncıların geçmiş yayın videoları silinebilir.

Geçtiğimiz aylarda Twitch, DMCA yayından kaldırma bildirimlerinin saldırıları ve platformda lisanssız müziğin kullanılmasıyla mücadele etti. Şirket kısa süre önce yayıncılara lisanslı müzik sunmak için bir Twitch Soundtrack hizmeti kurdu. Ancak bazı müzik kuruluşları Twitch‘in sorunları çözmek için gerekli adımları attığına ikna olmadı.

Variety‘ye göre, Twitch ve ana şirketi Amazon, Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği RIAA da dahil olmak üzere büyük ABD müzik kurumları tarafından imzalanmış bir mektup aldı. Platform, yayıncıların telif hakkı yasalarını görmezden gelmelerine izin vermek ve Film Müziği aracı için uygun telif hakkı lisanslarını güvence altına almamakla suçluyor.

TwitchMuzik Telif DMCA Haberi

Mektup, Twitch Soundtrack için senkron ve mekanik lisansları almadığını iddia ediyor. Ayrıca Twitch‘in “yayıncılarının, Twitch’in müzik kurallarını ihlal ederek ilgili üyelerimizin müziğini yetkisiz olarak kullanmalarına izin verdiğini ve etkinleştirdiğini.” iddia ediyor. Mektup, “Twitch aldığı binlerce müzik ihlali bildirimine yanıt olarak hiçbir şey yapmıyor. Geçmişte yaptığı gibi şu anda bunları aldığını kabul etmiyor.”, dedi.

Twitch, Soundtrack’in herhangi bir telif hakkı yasasını ihlal etmediğini ve SoundCloud, CD Baby, EMPIRE, Create Music Group, UnitedMasters ve daha fazlası gibi müzik kuruluşlarıyla ortak olduğunu belirterek karşılık verdi. “Soundtrack tam lisanslı bir hizmettir. Twitch, hizmete dahil olan kayıtlar için hak sahipleriyle anlaşmalar yapmıştır. Soundtrack, yayıncıların canlı yayınlarında harika müzikler çalmaları için yalnızca tam lisanslı bir yol değil. Aynı zamanda önemli bir keşiftir. Bağımsız sanatçılar ve plak şirketleri için bir araç, “dedi.

Platform ayrıca, mektubun telif hakkı taleplerine yanıt verilmediği yönündeki iddialarını da şiddetle reddetti. “Son olarak, kesinlikle net olalım. Twitch, aldığı her geçerli DMCA bildirimine, DMCA gerekliliklerine uygun olarak hak ihlalinde bulunduğu iddia edilen içeriği süratle kaldırarak yanıt verir.”, dedi.

Twitch, Lisanssız Müzik İçeren Yayınları Sileceğini Söyledi

Twitch‘in telif hakkıyla korunan müzik içeren klipleri işleyişine dair en son doğrulaması kafa karıştırıcı oldu. Platform, kullanıcılara lisanssız müzik içerdiğini tespit ettiği tüm klipleri otomatik olarak sileceğini söyledi. Birçok yayıncı, özellikle hangi kliplerin işaretlendiğini bilmedikleri için bu politikadan duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi ve daha fazla şeffaflık talep ettiler.

Her durumda, Twitch‘in belirli müzik endüstrisi kuruluşlarıyla mücadelesi bitmiş gibi görünmüyor. Hem Twitch hem de mektubu imzalayan müzik kurumları, eylemlerinin müzisyenleri desteklediğini ve onlara fayda sağladığını iddia ediyor. Ancak DJ’leri ve müzisyenleri de içeren flamaların devam eden çatışmadan nasıl etkilenecekleri belirsiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.