Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Twitch DMCA Sorunlarını Çözmek İçin Yeni Bir Adım Attı

Popüler canlı yayın platformu Twitch önemli sorunu çözmek için yeni bir adım attı.

Amazon’un sahibi olduğu Twitch, kullanıcıların ve içerik sorunlarının yaşadığı en büyük sorunlarından birisini çözmek için yeniden adım attı. Twitch DMCA sorunlarını çözmek için NMPA (Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği) ile ilk anlaşmasını gerçekleştirdiği açıkladı. Yapılan bu anlaşma platformun en büyük sorunlarından birisini çözecek gibi duruyor.

Twitch DMCA İle İlgili NMPA Arasında Yeni Anlaşma Yaptı

Uzun bir süredir DMCA (Dijital Telif Hakkı Yasası) nedeniyle içerik üreticileri müziklerin çoğunu Twitch platformunda kullanamıyordu. Konu hakkında Twitch’ten içerik üreticilerine bir bilgilendirilme e-postası geldi. Gönderilen e-mail’de NMPA ile yeni bir anlaşmanın sağlandığını belirten Twitch, yeni dönemin nasıl işleyeceğine dair açıklamalarda bulundu.

twitch dmca

Twitch ile NMPA arasında yapılan yeni anlaşma, mevcut DMCA sorunlarını ortadan kaldırmıyor. Bu anlamda içerik üreticileri telif hakkı yasası gerekliliklerine uymaya devam edecek. Twitch’in yeni anlaşmasının nedeni ise DMCA’nın sorgusuz bir şekilde yayıncılara gönderdiği ihtarları korumak. Bu bağlamda bir Twitch içerik üreticisi yayınlarında kurallara aykırı şekilde müzik kullanmaları durumunda aldığı uyarılara karşı Twitch’e itiraz yapabilecek. Twitch’in gönderdiği e-posta ile şöyle;

“Eğer bir canlı yayın telif haklarına tabi müzik içerirse ( konser müzikleri ve yayın öncesi açılan müzikler dahil) Twitch, içerik üreticisinin bu tür müzik kullanım geçmişine bağlı olarak bir uyarı veya ceza verebilir.”

Yeni anlaşma ile Twitch’in DMCA konusuna karşı ilgisiz olmadığı gösteriliyor. Topluluk tarafından Twitch’e olan geri dönüşler sayesinde DMCA konusunda Twitch’in de yeni adımlar atması kullanıcılar memnun ediyor. Umarız ilerleyen günlerde Twitch DMCA sorunlarının kesin çözümü için yeni anlaşmalar yapar.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.