Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Türkiye Lokasyonlu Hile Sitelerine Büyük Tazminat Cezası

Hile sitelerine ağır darbe indi. Mahkeme kararıyla çıkan ceza miktarı 200 bin lirayı aşıyor.

Son yıllarda ülkemizde hızla gelişen oyun sektörü, korsanlarla karşı karşıya kaldı. Son zamanlarda Türkiye‘de hızla artan hile siteleri aldı başını gitti. Sürekli davalar açıldı ve gündeme oturdu. Bu açılan davalar yavaş yavaş sonuç vermeye başladı. Bakanlıktan gelen açıklamayla hile sitelerine tazminat ve çok ağır para cezaları geldi.

mahkeme tokmak

İzmir Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, 3 hile paylaşımı yapan siteyi erişime kapattı ve 205.000 TL tazminat cezasına çarptırıldı. İlk defa büyük bir para cezasına çarptırılan bu 3 site, Türkiye’de oyun sektörünün ne kadar önemli olduğunu bir kez defa göz önüne serdi. Mahkeme, tazminat miktarını belirlerken bu 3 site yöneticisinin hesap hareketlerini kontrol altına alıp, belirlediklerini söyledi.

Türkiye’de ilk defa bu kararın çıkması diğer davalar içinde önemli bir gelişme oldu. Yeni düzenlenen Türk Ceza Kanunu’nun 245/A maddesine göre, “Bir cihazın, bilgisayar programının, şifrenin veya sair güvenlik kodunun, imal eden, ithal eden, sevk eden, nakleden, depolayan, kabul eden, satan, satışa arz eden, satın alan, başkalarına veren veya bulunduran kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.” bu maddeyle siber artık hile siteleri de siber suç olarak düzenlendi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.