Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Trackmania Severlere Müjde Nihayet Beklenen Yeni Trackmania Oyununun Detayları Açıklandı

Trackmania'nın yeni çıkacak olan oyununun tüm özellikleri.

Uzun zamandır beklenilen Trackmania’nın yeni oyunu, önümüzde ki aylarda dijital platformlar ve raflarda ki yerini alacak. Eski bir Trackmania oyuncusu olarak bu duruma şahsım adına oldukça sevindim. Yenilenmiş oynanışı, yarış haritaları ve daha bir çok özelliği ile Trackmania’nın bu yeni oyununun oldukça fazla ses getireceğini düşünüyorum. Gelin yeni çıkacak olan yeni Trackmania oyununa birlikte göz atalım.

Trackmania Severlere Müjde Nihayet Beklenen Yeni Trackmania Oyununun Detayları Açıklandı

Trackmania Geçmişi

Trackmania’yı daha önce hiç bilmeyen ve oynamamış olan oyuncular için kısa bir kronolojik takvim üzerinden anlatacağım. Oyun ilk olarak 2003 yılında Trackmania adı altında piyasaya sürülmüş ve diğer yarış oyunlarına göre daha özgürlükçü ve daha farklı olduğu için bir çok oyun otoritesinin dikkatini çekmiş ancak asıl piyasada ki sıçramasını 2006 yılında çıkarmış olduğu Trackmania Nations ile yapmıştır.

Daha sonra ardından 2007 ve 2010 yılları arasında Trackmania Nations Forever, United Forever oyunları ile daha da piyasada ki yerini sağlamlaştırarak emin adımlarla ilerledi. Ancak daha sonra farklı konseptlere gitme ihtiyacı duyan Ubisoft istediği verimi alamamış gözüküyor ki Nations döneminde ki araçlara geri dönmüş.

Trackmania Severlere Müjde Nihayet Beklenen Yeni Trackmania Oyununun Detayları Açıklandı 1

Trackmania Temel Özellikleri (Geliştirici, Dil Desteği vb.)

Trackmania, Ubisoft Nadeo tarafından PC için geliştirilmiş bir yarış simülasyonu oyunudur. Trackmania içinde Türkçe dil desteği de olmak üzere toplam’da 13 dil desteğini oyunculara sunuyor. Oyun 1 Temmuz 2020 tarihinde Uplay ve Epic Games üzerinden yayınlanacak.

Trackmania Özellikleri

Oyunla ilgili ön bilgilendirmeyi yaptığımıza göre bu oyunun aslında neden kadar bu çok sevildiğini size anlatmak istiyorum.

Bu oyunda bir çok yarış oyununda bulamayacağınız özellik mevcut. Oyunda sadece yarışmıyor ayrıca yaratıcılığınızı da konuşturuyorsunuz ve oyunu sadece singleplayer oynayacak olsanız bile kesinlikle rekabetçi bir oyun. Sürekli kendini geliştirmek üzerine yapılmış diyebiliriz. Oyunda Time Attack ve Ghosting özelliği mevcut. Peki nedir bu Time Attack ve Ghosting özelliği ? Hemen açıklıyayım.

Diyelim ki bir yarış parkuru seçtiniz, tek başınıza seçtiğiniz parkuru bitirmeye çalışacaksınız fakat yarış esnasında parkurun dışına çıktınız ve size verilen süre dahilinde bitiremediniz. Oyuna yeniden başladığınızda Ghosting özelliği devreye girerek, oyun sizin bir hayalet kopyanızı çıkararak bir önceki tur’da yaptığınız hareketleri bire bir yapıyor bu da sizin bir önce ki tur’da neleri yanlış yaptığınızı görmenizi sağlıyor. Yukarıda’da bahsettiğim gibi oyun’da singleplayer mod’da bile rekabetçilik hakim.

Ya da başka bir yarış pistinde Altın madalya kazanmanız gerekiyor ve bitirmeniz gereken süre 1:00:00 olarak belirlenmiş, eğer daha altında yaparsanız o harita’da Altın madalya kazanmış oluyorsunuz. Eğer tekrar aynı haritayı oynamak isterseniz oyunu en iyi süreyle bitirmiş olduğunuz hayalet versiyonunuz ile yeniden yarışabilirsiniz.

Harita Yaratma

Oyunun en çok sevilen bir diğer özelliği ise kesinlikle Creative mod‘u olduğunu düşünüyorum. Creative mod eğer daha önce strateji oyunları oynamış olanlarınız varsa genel’de strateji oyunlarında World Map Editor tarzı ayrı bir uygulama olur ve istediğiniz haritayı yaratabilme özgürlüğünü size verir. Trackmania’nın Creative modu’da işte tam olarak bunu yapabilmenizi sağlıyor ve online mod’da diğer yarışçılar ile bu yapılan ve kendinizin yapmış olduğu haritaları yaparak yarışabilirsiniz.

Trackmania Club

Trackmania Club aynı diğer oyunlarda olduğu gibi topluluğun buluşabildiği bir mecra. Ubisoft “Yerel, gündelik veya profesyonel kulüplere sahip herhangi bir spora benzer şekilde, oyuncu / oyuncuların birbirleriyle tanışabileceği ve yakın hissettikleri insanlarla pratik yapabileceği bir yer sunmak istiyoruz” diyor.

Trackmania’nın güçlü noktalarından biri düzenli, zengin ve şaşırtıcı içeriğidir. Her üç ayda bir resmi campaign modu sıralamalı yeni parkurlar alıyor. Oyun ayrıca düzenli yarışmalar, birçok UGC campaign’i ve çevrimiçi etkinlikler sunuyor.

Trackmania Severlere Müjde Nihayet Beklenen Yeni Trackmania Oyununun Detayları Açıklandı 4

Trackmania Aracı

  • Trackmania’nın aracı modern bir Formula 1 aracı.
  • Ani frenleme sırasında hava frenleri devreye girer.
  • Tekerleğin merkezi, bağımsız olarak hareket eden ve arabayı iten bir plazmadan oluşur.
  • Arabanın arkasında oyuncu için önemli bilgiler görüntülenir, örneğin yarıştaki konumu.
  • Bir sıçrama sırasında hava girişleri açılır.
  • Otomobil belirli bir hıza ulaştığında spoyler açılır.
  • Son olarak aracın arkasında mevcut hızı gösteren bir gösterge vardır.

Trackmania Severlere Müjde Nihayet Beklenen Yeni Trackmania Oyununun Detayları Açıklandı 2

Trackmania Erişim Paketleri

Dün haberini de yaptığımız üzere Trackmania’da üç yeni ve farklı erişim biçimi olacak. Bunlar Starter, Standart ve Club olarak adlandırılıyor.

Trackmania Severlere Müjde Nihayet Beklenen Yeni Trackmania Oyununun Detayları Açıklandı 5

Starter erişim, herkes için ücretsiz olup oyunculara tek başlarına ya da çoklu şekilde 25 pisti içeren, bölgesel olarak oyuncuların madalya kazanmasına ve skorlarını kaydetmesine izin veren 3 aylık periyotlarla tekrar yenilenen resmi yarışmalar ile oyun oynama olanağı veriyor. Oyuncular Arcade Channel üzerinden birbirlerinin yarattığı pistlerde oyun oynayabiliyor, değişik seçenekleri (yarış, tekrar oynama, görünüm gibi) deneyebiliyor ve sunucuların incelemelerini işaretleyebiliyor. Haftalık Nations League de normal yarışmalar için erişilebilir olacak.

Trackmania Severlere Müjde Nihayet Beklenen Yeni Trackmania Oyununun Detayları Açıklandı 6

Standart erişim, ücretsiz içeriklerin yanında oyuncuların ‘Günün Pisti’ seçimi, tekrar oynatma için tam erişim, pist düzenlemesi ve sunucuların incelemelerinin işaretlenmesi gibi pek çok içeriğe erişim sağlıyor. Ek olarak oyuncular günlük yarışmalara katılabiliyor, ‘Günün Pisti’ ve ‘Resmi’ yarışma pistlerini takip edebiliyor. Standart erişim ücreti 44.99 TL.

Trackmania Severlere Müjde Nihayet Beklenen Yeni Trackmania Oyununun Detayları Açıklandı 9

 

Diğer iki erişim seçeneğinde bulunan özelliklere ek olarak Club erişiminde oyuncular favori kulüplerine; görünüm düzenleme, özel yarışmalar, online odalar, eğitim pistleri ve yarışmaları gibi özel içerikler ve aktiviteler için katılabiliyor. Aynı zamanda oyuncular çalışmalarını paylaşmak ve etkinlikler organize etmek için kendi kulüplerini de yaratabiliyor. Oyuncular Ubisoft Nadeo tarafından organize edilen Open Grand League’e katılabiliyor ve Trackmania Grand League için daha donanımlı hale gelmeye çalışabiliyorlar. Club erişiminin bir yıllık bedeli 135 TL, üç yıllık bedeli ise 269 TL. Erişimin sonunda oyuncular, resmi yarışmalarda ve ‘Günün Pisti’ yarışmalarında kullanılan pistleri saklayabilecekler.

Ayrıca oyunun daha detaylı incelemesini oyun resmi olarak çıkış yaptıktan sonra yapacağım.

Trackmania Sistem Gereksinimleri

Minimum:
  • İşlemci: Intel Core i5-2400S @ 2.5 GHz/ AMD FX-6100 @ 3.3GHz
  • RAM: 3 GB RAM
  • Ekran Kartı: 1GB Üstü VRAM’e sahip tüm ekran kartları
  • İşletim Sistemi: Windows 7 (Sadece 64 Bit versiyon)
Önerilen:
  • İşlemci: Intel Core i7-7700 @ 4.2 GHz/ AMD FX 6350 @ 3.9GHz
  • RAM: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: 2 GB veya 4 GB üstü VRAM’e sahip bütün ekran kartları
  • İşletim Sistemi: Windows 10 (Sadece 64 Bit versiyon)

Trackmania - Gameplay Trailer

İnceleme Özeti

Trackmania Severlere Müjde Nihayet Beklenen Yeni Trackmania Oyununun Detayları Açıklandı

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

1 Yorum

0 inceleme gösteriliyor
  1. eren

    nations sürümünden beri oynayıcısı olarak bu versiyona para vermeyeceğim

    Cevap

Cevap Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Gameplay
Graphics
Longevity
A mininum rating of 0 is required.
Please give a rating.
Thanks for submitting your rating!

Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!