Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Total War: Rome 2’deki Kadın Karakterler Oyuncuları Sinirlendirdi

Total War 2: Rome'un tutumu Gamergate olaylarını tekrar gündeme getirdi.

Yeni güncellemelerle birlikte Creative Assembly yapımı strateji oyunu Total War: Rome 2’ye kadın karakterler, daha doğrusu savaş generalleri eklenince oyuncular epey sinirlendi. Total War: Rome 2’ye Steam’de olumsuz inceleme yağarken, tartışma forumları da negatif konularla dolup taştı.

total war rome 2deki kadin karakterler oyunculari sinirlendirdi 1

2013 yılında çıkan Total War: Rome 2’ye gelen güncellemelerle kadın generaller eklenmişti. Oyuncular bunun tarihsel gerçekliği yansıtmadığını savunurken, yapımcı firmanın ısrarcı tutumu ise işlerin daha da büyümesine yol açtı.

Creative Assembly’ın bir kadın olan topluluk içerik editörü de Ağustos ayında Steam’de bir mesaj yayınlamış, Total War oyunlarının tarihten etkilendiğini fakat doğrudan tarihi gerçek şekilde yansıtmadığını söylemişti. Hatta bu kişi oyunculara karşı şu sözleri kullanmıştı:

Eğer oyundaki kadın birimler sizi bu kadar üzüyorsa, mod kullanabilir ya da oyunu oynamayabilirsiniz. İnsanlar oyunda çok fazla kadın olduğu için Total War: Rome 2’yi almayacaklarını söylüyor. Bizim için sorun yok, eğer tek sebepleri buysa zaten almamalarını tercih ederiz’

Bu yorumu tartışmaları daha da alevlendirirken, Total War: Rome 2 etrafındaki tartışmalar kızıştı. Özellikle Gamergate dostu ve neo-Nazi yayınlar kampanya başlatırken, Steam kullanıcılarını bu topluluk yöneticisini kovdurmak için çabalamaya çağırdılar.

total war rome 2deki kadin karakterler oyunculari sinirlendirdi 2

Ardından skandalı başlatan sözleri söyleyen kişi de açıklama yaptı ve Steam’in kendi kişisel günlüğü olmadığını, şirket görüşlerini yansıttığını ve Creative Assembly’ın da bu görüşte olduğunu savundu.

Kullanıcıların öfkesine rağmen Creative Assembly geri adım atmazken, yapımcı firma oyunun olması gereken şekilde yapıldığını ve kadın generallerin oyunda belli bir oranda çıktığını açıkladı. Bazı oynanabilir factionlarda kadın generaller yüzde 10-15 oranlarında çıkarken, Greek States, Rome, Carthage ve kimi Doğu ülkelerinde hiç çıkmıyorlar. Kush’da ise yüzde 50 şansla çıkıyorlar. Creative Assembly’a göre bu da kültürler arasındaki farkları o döneme uygun şekilde yansıtıyor.

Steam’de Total War: Rome 2’nin inceleme puanları daha önce ‘Çoğunlukla Olumlu’ şeklindeydi fakat protestoların ardından ‘Son Derece Olumsuz’ olarak değişti. Bu durum da akıllara geçtiğimiz yıllarda yaşanan Gamergate tartışmalarını ve oyunlardaki feminizm etkisini getirdi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.