Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Torrent ve APK Yolu İle Bulaşan Virüsler İçin Nasıl Önlem Almalısınız

Torrent ve bilinmeyen yerlerden APK dosyalarını indirirken dikkatli olun. Virüs doludur ve tehlikedir. Bu virüslerin en tehlikeli olmasa da en yaygını trojandır.

Merhabalar, sizlere bu yazımda torrent ve apk dosyaları  hakkında bilgi vereceğim.

Öncelikle güvendiğimiz bu apk ve torrent oyun siteleri aslında bizleri kaldırmak ve bizlerin bilgisayarlarını ve telefonlardaki bilgileri çalmak için kurulmuş sitelerdir. Şimdi ilk olarak normal bir torrent dosyasını ele alalım: Bir torrent dosyasının içinde bir sürü virüs bulunur, bunlardan en kötüsü de trojan virüsüdür.

Şimdi bu trojan nedir diyeceksiniz, şöyle anlatayım. Trojan dediğimiz şey, bilgisayarımızı kontrol edebilen ve webcam ınızı açabilecek olan bir virüstür. Bu virüs bir kere bilgisayara bulaştığında bir daha silinmesi zordur, karşıdaki eğer kötüyse sizin bilgisayarınızı rahatlıkla çökertebilir. Bu sebepten dolayı torrent korsancılığına karşı önleminizi alın ve oyunları genellikle orijinal almaya özen gösterin.

imgpsh fullsize

İkinci bir konu ise apk siteleri yani apklarda bir çeşit virüstür. Bu virüsün adı tabi ki gene trojandır. Peki telefona bulaşan trojan bu sefer ne yapar, telefonu kontrol edebilir, ortam dinlemesi yapabilir hatta sizi istediği gibi bulup izleyebilirler. Bu sebeplerden ötürü biz önlemimizi alıyoruz size de almanızı tavsiye ediyoruz bunların yapıp piyasaya sunan kişilerin çoğu kötü niyetli oluyor. Bu sebepten bilinmeyen kaynaklardan APK dosyası indirmemenizi öneriyoruz. İlla hile yapmak istiyorsanız biraz araştırın play storede bununla ilgili uygulamalar mevcut.

Bu makalemde sizlerle apk ve torrent in zararlarını ele aldık bir sonraki makalede görüşmek üzere. Umarım bu bilgi paylaşımı işinize yaramıştır. İnternetin, bu denli tehlikeli olduğu bir dönemde en azından küçük önlemlerle, kendi küçük çaplı korumamızı kurmamız gerekiyor. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.