Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Tim Cook, Apple Çalışanlarına Corona Virüsü’nden Dolayı Evde Çalışma Talimatı Verdi

Tim Cook'ta Corona Virüsü'nden nasibini aldı.

Corona Virüsü ortaya çıktığı günden bu yana dünyanın da gündemine oturdu. Yapılan her haberde Corona Virüsü’nün saçtığı tehlikelerden söz edilirken oyun sektöründen tutunda teknoloji sektörüne kadar birçok alan bu durum karşısında çaresiz kaldı. Bungie geçtiğimiz hafta çalışanlarına ev çalışma talimatı vermişti. Aynı talimat Tim Cook tarafından Apple çalışanlarına da verildi.

Tim Cook Apple Çalışanlarına Corona Virüsü’nden Dolayı Evde Çalışma Talimatı Verdi 2

Dünyanın dört bir yanında teknoloji sevkiyatlarının yapılması geçtiğimiz haftalarda durdurulmuştu. Kutulu olarak alınan oyunlarda sahiplerine Corona Virüsü nedeniyle teslim edilemezken bu durum birçok sektörü vurdu. İki hafta önce Nintendo yaptığı açıklama da Switch teslimatlarını durdurma kararı aldıklarını kamuoyu ile paylaşmıştı. Bugün gelen bilgiler ile Tim Cook’ta benzer bir karar almış.

The Verge’in yapmış olduğu haber ile edindiğimiz yeni gelişmelere göre Apple CEO’su Tim Cook, Apple çalışanlarına dilerlerse evlerinden çalışabileceklerini, böyle bir karar alan çalışanlar var ise çekinmeden uzaktan çalışabileceklerini belirtmiş. Californiya ve Seattle bölgelerinde yer alan Apple çalışanları için alınan bu karar, ‘enfeksiyon yoğunluğu en fazla olan bölgelerdeki’ tehlikeyi en aza indirmek için belirtilmiş.

Bloomberge göre Califoriya ve Seattle bölgelerine ek olarak Fransa, Almanya, İtalya, Japonca, Güney Kore, İsviçre ve İngiltere’de yer alan ofisler için de bu karar geçerliymiş.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.