Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

TikTok’un Sahibi ByteDance, Red Alert Online Geliştiricisini Satın Aldı

ByteDance, açıklanmayan bir ücret karşılığında mobil strateji oyunu Red Alert Online’ın geliştiricisi C4games'i satın aldı.

Reuters haber ajansının aktardığı bilgilere göre popüler sosyal medya uygulaması TikTok’un sahibi olan ByteDance, mobil oyun sektörüne girişinin bir parçası olarak Red Alert Online’ın geliştiricisi C4games’i bünyesine kattı.

Geçtiğimiz haftalarda, Mobile Legends: Bang Bang’in geliştiricisi Şangay merkezli Moonton Technology stüdyosunu satın alan Çinli teknoloji devi, büyüklüğü 140 milyar doları geçen global mobil oyun pazarında büyük oynuyor.

Red Alert Online ByteDance

ByteDance, 2020 yılında bazı mobil oyunların dağıtım haklarının yanı sıra bir dizi geliştirme stüdyosu satın almıştı. Reuters’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre şirket, anavatanı Çin ve denizaşırı ülkeleri hedefleyerek, PUBG’nin geliştiricisi Tencent’in dominasyonuna meydan okuyor.

Niko Partners analisti Daniel Ahmad Bloomberg‘e verdiği demeçte, “ByteDance’in devasa küresel kullanıcı tabanı ve oyunlara yaptığı yatırım, bu yıl global oyun pazarındaki dengeleri değiştirebilir, ancak Çin pazarında hit olabilecek yapımlar geliştirseler de, Tencent’e meydan okumalarının zor olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ByteDance’in, Red Alert Online’ın geliştiricisi C4games’i ne kadarlık bir meblağ karşılığında bünyesine kattığı açıklanmadı. 2018 yılında mobil cihazlar için duyurulan Red Alert Online, Tencent tarafından yayınlanmıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.