Türk lirasındaki yüksek değer kaybı, oyun fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Kısa süre önce Steam’in Türkiye için önerilen dolar kurunu 10 TL’ye çıkardığını sizlerle paylaşmıştık. Mağazanın otomatik fiyatlandırma sistemini kullanan çoğu firma fiyatlarını güncelledi, ancak asıl büyük zammı muhtelemen yeni yıla girdikten sonra göreceğiz. Bildiğiniz gibi, Call of Duty Modern Warfare 2 ve Need for Speed Unbound gibi AAA oyunlar bin liranın üzerinde fiyatlardan çıkmaya başladı.
Dolar kurun hali yetmezmiş gibi bir de Sony, Activision, EA ve Ubisoft gibi firmaların büyük yapım oyunlarını 60 dolardan 70 dolara çıkarma kararı alması, Türk oyuncuların belini iyice büktü. Şimdi bir kötü haber de, Hinterland Studio imzalı The Long Dark‘tan geldi. Açık dünya hayatta kalma oyununun yapımcısı Raphael van Lierop, oyunun Türkiye fiyatına uygulayacakları mecburu zam nedeniyle uzun bir açıklama yaptı.
The Long Dark Fiyatına ‘Mecburi Zam’ Geliyor
16 mesajdan oluşan bir tweet dizisi paylaşan van Lierop, “The Long Dark’ı ilk piyasaya sürdüğümüzde 34,99 doların karşılığı 50 TL’ydi. Bugün ise 325 TL, neredeyse 7 kat daha fazla” dedi. 51,30 TL olan Türkiye fiyatını değiştirmediklerini belirten The Long Dark’ın yapımcısı, “Türkiye için yaptığımız fiyatlandırmayı değiştirmek istemiyoruz, aç gözlü olmak istemiyoruz fakat kâr etmemiz de gerekiyor, bu sebeple fiyatları yeni yılda değiştireceğiz” ifadelerini kullandı. Steam’in bölgesel fiyatlandırma için önerdiği 325 TL’yi uygulamayacaklarını söyleyen van Lierop, buna karşın mevcut fiyatın aynı kalmasının mümkün olmadığını aktardı.
The Long Dark fiyatı yeni yılda ne kadar artacak bilmiyoruz, ancak böylesine mahcubiyet dolu bir açıklamanın yapılması bile çok değerli. Nitekim çoğu oyuncu, van Lierop’u söylediklerini takdir ve minnetle karşıladı. Hatta şu anda destek için oyunu veya DLC’lerini satın alacağını söyleyen kişiler bile var. Daha önce Epic Games tarafından ücretsiz verilen The Long Dark, Steam‘de yüzde 10 indirimle 51,30 TL‘ye satılıyor. Hayatta kalma oyununda Türkçe dil desteğinin olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.