Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

The Legend of Zelda: Breath of the Wild, 4.04 Milyon Adet Sattı

Nintendo'nun son başyapıtı The Legend of Zelda: Breath of the Wild, adeta satış rekorları kırıyor. Oyun piyasaya çıkalı sadece 3 ay oldu fakat milyonlarca satmayı başardı.

Nintendo’nun bu yıla damgasını vuran iki önemli işi var. Bunlardan ilki, konsol dünyasına yenilikçi ve modüler bir yaklaşım getiren Nintendo Switch, ikincisi ise Switch ve Wii U platformları için özel olarak tasarlanan ve çıktığı ilk günden itibaren oyun dünyasında fırtına gibi esen The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Oyun 3 Mart 2017 tarihinde satışa çıktı. O günden bugüne ise Switch ve Wii U platformları için toplamda 4.04 milyon adet satıldığı söyleniyor.

legend of zelda breath of the wild

Zelda serisi açısından ve Nintendo tarihi açısından çok önemli bir zirveye yerleşmeyi başaran The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Nintendo Switch konsolunun satışlarına da katkıda bulunuyor. Konsol ve oyun adeta özdeşleşmiş bir şekilde çıkış yaptılar. Çoğu oyuncu, farklı bir Zelda deneyimi için Nintendo Switch konsolunu satın almayı seçti.

Wii U satışlara çok fazla etki edemiyor. Konsolun başarı grafiği, yeni aile üyesi Nintendo Switch’in gelmesi ile birlikte hızlı şekilde düşüşe geçti. Switch ise agresif bir şekilde satmaya devam ediyor.

Zelda, yılın sonunda 10 milyona yakın adet satmış olabilir. Bu da satış rakamları konusundaki en büyük rakiplerini zorlayacağı anlamına geliyor. Oyunun mevcut en iddialı rakibi ise Playstation 4’e özel yayınlanan Horizon: Zero Dawn. Playstation 4’te en hızlı satan oyun olma özelliği gösteren Horizon, bu yılın en iyi oyunları arasında yer alıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.