Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Telefon Neden Isınır? Telefon Isınma Sorununa Çözümler

Telefonunuz ısınıyor mu? Telefonunuzun ısınma sebeplerini ve bu sorunu nasıl çözebileceğinizi anlattık.

Günümüzün vazgeçilmezi olan telefon neden ısınır? Bu içeriğimizde telefon ısınma sorunu hakkında detaylı ve anlaşılır bir rehber hazırladık. Artık telefonunuzun neden ısındığını ve bunu çözmek için neler yapabileceğinizi bileceksiniz.

Telefon ısınma sorunu çok yaygınlaştı. Artık günümüz işlemcileri oldukça gelişmiş olduğu için ve kaliteli oyunlar ile ağır işlemler yaygınlaştığı için telefonları soğutmakta zorlaştı. Aşağıda sizlere ısınma sebepleri ve çözümlerini detaylıca anlattık. Telefon neden ısınır sorusunu sormanıza artık gerek kalmayacak.

Telefon Neden Isınır? Sebepleri Neler?

Telefon Neden Isınır

Özellikle telefon şarjdayken neden ısınır diyorsanız, sebebi basit. Bataryanıza sürekli bir enerji akışı ile birlikte telefonunuzun soğuması zorlaşıyor, bu yüzden şarjdayken telefonunuzu en azından bir süre dinlendirin. Peki şarjda değilken telefon neden ısınır? İşte sebepleri:

  • Uzun süre oyun oynamak
  • Saatlerce video izlemek
  • Telefon ayarlarınızı düzgün yapmamak
  • Güncel olmayan uygulamalar kullanmak
  • Yazılım güncellemesi yapmamak
  • Çevresel faktörlere maruz kalmak

Telefon Isınma Sorunu Sebepleri

Telefon Neden Isınır

1- Uzun süre oyun oynamak

Mevcut mobil oyunların genişliği, akıllı telefon satın almanın tartışmasız en iyi nedenlerinden bir tanesi ancak, yüksek yoğunluklu oyun uygulamaları, telefonunuzun ısınmasını sağlayan grafik işlem birimine (GPU) ek olarak telefonunuzun merkezi işlem çekirdeklerini kullanır. Telefon neden ısınır sorusunun en net cevabı genelde budur, oyuna biraz ara verin.

2- Saatlerce video izlemek

YouTube veya Netflix’i saatlerce izlemek, telefonunuzun işlemcisini fazla çalıştırmanın bir başka kesin yolu. İçerik yayını veya çevrimiçi TV izlemek, telefonunuzun video verilerini yüklemesi ve ekranı uzun bir süre boyunca etkin tutması gerektiği anlamına gelir. Bu yüzden telefon ısınır, özellikle şarjdayken telefon neden ısınır diyorsanız; Bu içerikleri telefon şarjda değilken izleyin. Telefonunuz daha az ısınacak.

3- Telefon ayarlarınızı düzgün yapmamak

Ekran parlaklığınız her zaman en yüksekte mi? Her yerde hareketli bir duvar kağıdı mı kullanıyorsunuz? Bunun yerine, statik bir arka plan deneyin ve telefonunuzun ekran parlaklığını ortamınıza göre otomatik olarak ayarlamasına izin verin. Bu, telefonunuzun işlemci kullanımı üzerindeki yükü hafifletecek ve telefonunuzun sıcaklığını düşük tutacak.

Telefon Neden Isınır

4- Güncel olmayan uygulamalar kullanmak

Bir uygulamanın bir hatası veya başka bir sorunu varsa, cihazınızın işlemcisini aşırı kullanarak telefon sıcaklıklarının artmasına neden olabilir. Güncellemeler genellikle hata düzeltmeleri içerdiğinden, uygulamalarınızı ve işletim sisteminizi güncel tutmak önemlidir. Güncellemeyi uyguladıktan sonra telefonunuzun daha iyi performans göstermesi ve daha az ısınması gerek.

5- Yazılım güncellemesi yapmamak

Bir telefon, güncelleme sırasında veya hemen sonrasında aşırı ısınabilir. Bunun nedeni, işletim sisteminde güncelleme yoluyla düzeltilmesi gereken ve şu anda daha fazla güç gerektirebilecek (ancak uzun vadeli bir aşırı ısınma sorununu tetiklememesi gereken) bir hata olması olabilir.

6- Çevresel faktörlere maruz kalmak

Telefon neden ısınır diye sık sık soruyorsanız, telefonunuzu dışarıda güneşte veya arabanızda sıcak bir günde bırakmak aşırı ısınmasına neden olabilir. Bu ayrıca dokunmatik ekranın düzgün çalışmasını engelleyecek ve pilin daha hızlı bitmesine neden olacaktır. Güneşe ve ısıya maruz kalmaya ek olarak, su hasarı da telefonun aşırı ısınmasına neden olabilir. Bunlara dikkat edin.

Telefon Isınma Sorunu Çözümleri

Telefon Neden Isınır

Telefon neden ısınır sorusunu cevapladık. Birkaç hızlı çözüm ile, yüksek telefon sıcaklıklarını önlemek oldukça kolay. Burada listelenen temel telefon bakımı alışkanlıkları, telefonunuzun ömrünü uzatmaya ve telefonunuzun aşırı ısınmasını önlemeye yardımcı olabilir. Telefonunuzun aşırı ısınmasını nasıl durduracağınız aşağıda açıkladık:

  • Telefonunuzu doğru şekilde şarj edin: Telefon üreticinizden veya başka bir güvenilir markadan kaliteli bir şarj cihazı kullanın ve telefonunuzu pürüzsüz, sağlam bir yüzeyde şarj edin. Telefonunuzu kanepenizde veya yatağınızda şarj etmek, şarj olurken ısının dışarı çıkmasını önleyecek.
  • Uygulamalarınızı güncelleyin: Telefonunuzun görünürde bir neden olmadan ısındığını fark ederseniz, yakın zamanda yüklediğiniz uygulamalara bakın. Eski uygulamalar aşırı ısınmaya neden olabilir ve uygulamalarınızı güncellemek genellikle bu tür sorunları çözer.
  • Doğrudan güneş ışığından kaçının: İster dışarıda güneşte olun, ister bir pencerenin yanında telefonunuzu şarj edin, doğrudan güneş ışığından uzak tutun. Üzerine bir şey koyun, çantanızda saklayın veya gölgeye alın.
  • Bir antivirüs kullanın: Android’i ve diğer kötü amaçlı yazılım türlerini hedefleyen mobil casus yazılımlar, telefonunuzun fazla mesai yapmasına ve aşırı ısınmasına neden olabilir. Telefonunuzun aşırı ısınmasını önlemek için mobil kötü amaçlı yazılımı kaldırın.
  • Ekran parlaklığınızı azaltın: Ekranı makul bir parlaklık düzeyinde tutmak telefonunuzun pilindeki (ve gözlerinizdeki) yükü azaltacaktır.
  • Telefonunuzu yeniden başlatın: Ara sıra telefonunuzu yeniden başlatmak, küçük yazılım sorunları nedeniyle aşırı ısınmayı önlemeye yardımcı olabilir.
  • Uygulamaları kullanmadığınızda tamamen kapatın: Aynı anda ne kadar çok uygulama açarsanız, telefonunuzun çalışması o kadar zor olur. Uygulamaları kullanmayı bitirdiğinizde kapatın.
  • Pil Tasarrufu moduna geçin: Android’in Pil Tasarrufu modu, pil ömrünü uzatmak (ve muhtemelen telefonunuzu soğutmak) için konum servislerini, arka plan verilerini ve diğer özellikleri devre dışı bırakır.

Bu içeriğimizde telefon neden ısınır sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Ayrıca telefon ısınma sorunu çözümlerini de sizlerle paylaştık. Ayrıca Android’de Telefondan Wifi Şifresi Öğrenme (Rootsuz) içeriğimiz de ilginizi çekebilir. Aklınıza takılan soruları da yorumlar kısmında bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin!

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.