Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Tarihteki En İyi Dijital Lansman Satışlarıyla: Cyberpunk 2077

SuperData, Aralık ayında dijital dağıtım pazarının bir özetini sundu. Tarihte en çok kazandıran dijital lansman olduğu ortaya çıkan Cyberpunk 2077'nin bunda büyük payı vardı.

SuperData, Aralık ayında dijital dağıtım pazarının bir özetini sundu. Bu segment için rekor bir ay olduğunu gösteriyor. Tarihte en çok kazandıran dijital lansman olduğu ortaya çıkan Cyberpunk 2077‘nin bunda büyük payı vardı.

SuperData analiz grubu Aralık ayında dijital dağıtım pazarının bir özetini yayınladı. Bu veriler sadece oyunların satışlarını değil, aynı zamanda mikro işlemlerden elde edilen gelirleri de içeriyor. Geçen ay sektörün bu şubesinden elde edilen toplam gelirin 12 milyar dolar olduğunu gösteriyorlar ki bu tarihi bir rekor. Tüm bunlar arasında en fazla kredi Cyberpunk 2077 ve GTA Online gibi oyunlara gidiyor.

En büyük artışlar PC segmentinde kaydedildi. Geçen yılın aynı dönemine göre bu bölüm %40 büyüdü. Cyberpunk 2077‘nin piyasaya sürülmesi bu duruma büyük ölçüde katkıda bulundu. Dijital mağazalarda, oyun tahmini olarak 10,2 milyon kopya sattı, böylece tarihteki en iyi dijital çıkış oldu. Daha da önemlisi, satılan kopyaların %80’i PC versiyonundaydı.

Tek tek başlıklar ve toplam gelire ilişkin bilgilere ek olarak, en popüler oyunların bir listesi yayınlandı. Aşağıdaki grafikte sunulmuştur.

En Cok Satan Oyunlar 2020

Gördüğünüz gibi, teknik durumuyla ilgili tartışmalara rağmen, Cyberpunk 2077, Aralık ayında endüstri pazarına hakim oldu. Sorunların en büyüğü olduğu konsol segmentinde bile üçüncü sıraya ulaştı.

İlginçtir ki, Rockstar‘ın mutlu olmak için de nedenleri var. Aralık ayı GTA Online güncellemesi – Cayo Perico Heist – bazı oyuncuların şikayetlerine rağmen büyük bir başarı elde etti. Oyun sayesinde, mikro işlemlerden bugüne kadarki en yüksek gelir elde edildi ve oyuncu sayısı Kasım ayına göre %46 arttı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.