Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Tarihe Bağlı Kalmamakla Eleştirilen Call Of Duty WWII Ekibinden Açıklama Geldi

Nazi devrinin meşhur gamalı hacı yok, onun yerine siyahi askerler ve kadın askerler var.

Kısa süre önce düzenlenen ve oyun dünyası için bir süreliğine zamanın durmasını sağlayan E3 2107 kapsamında bütün detayları ile karşımıza çıkan Call of Duty: WWII, özellikle çok oyunculu modundaki kimi içeriklerinden ötürü oldukça büyük bir eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Sledgehammer Games cephesinden kısa süre içinde açıklamalar geldi. Oyunda neden Nazi hükümetinin hafızalara kazınan gamalı haç sembolü yok? Neden 2. Dünya Savaşı boyunca cepheye gitmemiş olan siyahi askerler ve kadın askerler oyunda mevcut? Bütün bu sorulara cevap veren ekip, geliştirdikleri deneyimle ilgili hedeflerini paylaştı.

call of duty ww2 2

Stüdyonun kurucu ortaklarından olan Michael Condrey merak edilen konulara açıklık getirmek için Eurogamer ekibine konuştu. CoD’un çok oyunculu modlarında Müttefikler ve Mihverler olarak savaşa katılabileceksiniz. Çok oyunculu modda kendi karakterinizi yaratma imkanınız da bulunacak. Ancak bu karakterler tarihsel gerçekliklere aykırı olacak şekilde kadın ya da siyahi askerler olabilecekler. İşin bir ilginç yanı da, Nazi güçlerine karşı savaştığınız cephelerde karşınıza ünlü gamalı haç sembolü yerine demir haç sembolünün çıkacak olması. İşte bu iki sebepten ötürü oyun tarihi gerçeklere uymadığından oldukça büyük eleştiri almıştı.

Condrey, çok oyunculu modların oyuncunun kendisini ya da olmak istediği yüzünü savaş deneyiminin içine yerleştirmekle alakalı olduğunu, bu sebeple de oyuncuların karakter yaratımı konusunda özgür bırakılacaklarını dile getirdi. Tarihsel gerçeklikleri yaşamak için değil, kurgusal karakterinizi savaş içinde konumlandırmak için böyle bir yola başvurduklarını açıkladı. Savaşın sosyal ve psikolojik boyutunu hissetmek için, oyuncunun dilediği karakteri çok oyunculu modlarda konumlandırabilmesini isteyen ekip, yaratımda özgürlük kaygısını benimsiyor.

Ayrıca, çok oyunculu modlarda, oyunun topluluğunun bir arada büyük bir deneyim yaşamasını, birlikte oynamasını ve eğlenmesini istediklerini belirten Condrey, gamalı haç sembolünün ardında yatan ve yoğun duygusal ifadeler uyandıran karanlık tarihin eğlence ruhu ile özdeşleşmediğini de dile getirdi. Çok oyunculu modların, oyuncuların birbirleri ile oynaması için var olduğunu düşündüklerini ve bu açıdan gamalı haç sembolü kullanmanın gerekli ya da zorunlu olmadığını hissettiklerini dile getirdi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.