Subnautica’da nasıl hayatta kalınır? Maalesef bunun kestirme bir yanıtı yok ve her hayatta kalma oyununda olduğu gibi Subnautica da size pek yardımcı olan bir yapım değil. Lifepod 5’den çıkıp oyuna başladığınızda birkaç ipucu veriliyor fakat hepsi bu kadarıyla sınırlı kalıyor.
Subnautica’ya Nasıl Başlanır?
Subnautica da Minecraft, Terraria ve Don’t Starve gibi oyunlardan ilham alan bir survival oyunu. Bu da demek oluyor ki hayatta kalmak için en başta yeteri kadar yiyecek, içecek ve oksijene ihtiyacınız var.
Aslında pek çok hayatta kalma oyununda olduğu gibi Subnautica’da da belli başlı temel elementler var. Her şeyi alın, sizi takip etmeyen her balığın p eşine düşün ve bulduğunuz bütün ka ynakları lifepod’a getirin. Ardından bunları Fabricator’da craft edin çünkü doğru araçları craft ederek Subnautica’da daha çok şey keşfetmek mümkün.
Subnautica Haritası
Subnautica haritası şaşırtıcı bir şekilde geniş ve aynı zamanda popülasyon da bir hayli sık. Kabaca 2×2 km alan bulunurken, oyun haritası size epey bir süre meşgul ediyor.
Harita Safe Shallows, Kelp Forest ve Grassy Plateus bölgelerinden oluşuyor.
Subnautica Yaratıkları
Subnautica’da yaratıklar farklı boyut ve şekillerde karşımıza çıkıyorlar. Küçük ve pasif Rockgrublardan tutun, devasa Sea Dragon Leviathan’a kadar pek çok yaratık sizi bekliyor. Tabii ki ikinci bahsettiğimizden uzak durmanız gerekiyor!
Elbette tüm Subnautica yaratıkları agresif değil fakat tedbirli yaklaşmanızda fayda var. Scanner craft ettikten sonra yeni bir şeye denk geldiğinizde daha fazla bilgi toplayabileceksiniz ve günlüğünüze eklenecek.
Subnautica’da bulabileceğiniz yaratıklar şu şekilde:
-
Crasfish – Agresif
-
Stalker – Agresif
-
Gasopod – Pasif
-
Boomerang – Pasif
-
Bladderfish – Pasif