Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Steam, Yerel Fiyatlandırma Fırsatçılarını Üzdü

Yerel fiyatlandırma politikasını kötü niyetle kullananlar için bir kötü haber daha geldi.

Steam‘in yerel satış özelliği geliştiricilerin oyunları dünyanın farklı yerlerin farklı fiyatlarla satmasına olanak sağlıyor. Fakat son dönemde oyuncuların bulundukları konumu sık sık değiştirip kur farkına göre daha ucuz olan ülkeden oyun almaları, Steam‘i harekete geçirmiş gibi duruyor.

Sistem, 60 Amerikan Doları’nın pek ucuz olmadığı ülkelerdeki oyunculara bir jest yapıp yerel fiyatlandırma ile daha ucuza oyun almalarını sağlarken bazı fırsatçılar bu durumu kötüye kullanmayı düşününce belirlenen fiyatın çok daha altına oyunlara sahip olabiliyordu.

Valve’ın geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu VPN engelleme yöntemi ve kullanım koşulları güncellemesiyle birlikte VPN kullanan tüm kullanıcıların banlanması yerel fiyatlandırma fırsatçılığını azaltmamışa benziyor ki şirket bu kez farklı bir yöntemle karşımızda.

Steam indirimleri

Steam‘in son değişikliği, Steam kullanıcı hesaplarının konumunu değiştirme sayısısını azaltarak bölgesel fiyatlandırmayı kötüye kullananların işini çok daha zorlaştırmayı amaçlıyor.

Steam DB tarafından yapılan açıklamada, ileriye dönük olarak bir hesabın ülkesinin sadece 3 ayda bir değiştirilebileceği belirtildi. Ayrıca bir hesabın konumuyla aynı ödeme yöntemine sahip olma şartı da zorunlu kılındı. Bu yenilik hem oyun geliştiricileri hem de Valve’ı uzun vadede mutlu edeceğe benziyor.

Eğer siz de Steam tarafından süresiz banlanmak istemiyorsanız oyun satın almak için bölge değiştirmek yerine 24 Haziran’da başlayacak yaz indirimlerini kaçırmayın. Dilerseniz bu haberimizde yer alan indirimlere de göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.