Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Square Enix MMO Oyunlardaki Kârını Yüzde 36 Arttırdı

Son dönemde Square Enix'in MMORPG oyunları oldukça başarılıydı.

Square Enix Ekim – Aralık 2017 dönemini kapsayan mali çeyrek raporlarını bugün açıklarken, özellikle MMO oyunlar konusunda ciddi bir kâr elde ettiği görülüyor. Firma bu üç aylık periyotta yaklaşık 70 milyon dolara denk gelen, toplamda 7.6 milyar Yen gelir elde etti. Bunda ise asıl pay Final Fantasy XIV ile Dragon Quest X’in satışlarına ait oldu.

Square enix mmo oyunlardaki karini yuzde 36 arttirdi 1

Square Enix’in MMO oyun satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artış gösterirken, çeyrek dönem olarak hesaplandığında ise yüzde 5 düşüş yaşandı. Bu da pek sürpriz sayılmaz çünkü Stormblood’un çıkışıyla birlikte ciddi bir hareketlilik yaşanmıştı.

Square Enix’in mobil oyun bölümü de açıklama yaparken, Ekim-Aralık 2017 dönemi arasında toplam 195.3 milyon dolar para kazandıklarını duyurdu. Firmanın mobil oyunlardaki geliri ise önceki yılın aynı dönemine göre biraz azaldı. Tabii mobil oyunların PC MMO oyunlara göre nerdeyse 3 kat daha fazla gelir getirdiğini hesaba katınca, muhtemelen Square Enix bu alanda çalışmalar yapmaya devam edecektir.

Her ne kadar Square Enix’in MMORPG’si Final Fantasy XIV Online 2014’te çıkmış olsa da, özellikle geçtiğimiz yıl epey popülerdi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.