Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Square Enix 2018 4. Çeyrek Kazanç Raporlarını Açıkladı

Square Enix son dönemde ne kadar gelir elde etti?

Dünya devi oyun yapımcısı ve dağıtımcısı Square Enix, 2018 yılının dördüncü çeyreğine dair son kazanç raporlarını açıkladı. Satış rakamları çoğunlukla yatay düzlemde ilerlerken, yine de hayal kırıklığı yarattı çünkü dördüncü çeyrek içinde çok fazla oyun satılan Noel dönemi de bulunuyor. Firma çapında Square Enix’in Ekim – Aralık ayları arası net satışı ise 610 milyon dolar oldu.

square enix 2018 4 ceyrek kazanc raporlarini acikladi 1

Bu dördüncü çeyrek döneminde Square Enix MMO türü oyunlardan 59 milyon dolar gelir elde etti ve son iki dönemin üstüne çıktı. Firmanın MMO oyunları arasında Final Fantasy XIV, Final Fantasy XI ve Dragon Quest X başı çekiyor. Açıkçası Stormblood eklentisinin üstünden iki sene geçtiğini düşününce, Final Fantasy XIV’in hala bu kadar popüler olması son derece başarılı.

Diğer yandan mobil ve tarayıcı oyunları dördüncü çeyrekte Square Enix için hayal kırıklığı oldu. Toplamda 170 milyon dolar gelir bu alanda elde edilirken, kar oranı düşük kaldı.

HD oyunlar (geleneksel, tek kişilik oyunlar) kategorisinde ise Square Enix toplamda 200 milyon dolar gelir elde etti fakat bölüm kârı konusunda zarar etti. Square Enix’in bu yıl çıkardığı büyük oyunlar arasında Shadow of the Tomb Raider ile Just Cause 4 başı çekiyordu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.