Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Speedtest Türkiye’nin İnternet Hızını Ölçtü

Teknolojinin en çok sevildiği ülkelerden birisi olan Türkiye’de internet hızı can çekişiyor. 

İnternet hız testi denilince akla gelen ilk adres olan Speedtest, ülkelerin internet hızlarını kıyasladı. İşte Türkiye’nin internet hızı karnesi. 

speedtest turkiyenin internet hizini olctu 2

İnternet hız testi servisi olan Speedtest, ülkelerin internet hızının karşılaştırıldığı tabloyu güncelledi. Speedtest verilerine göre Haziran 2020 döneminde, dünya genelinde sabit internet ile indirme hızı (download) 78,26 Mbps, yükleme hızı (upload) 42.06 Mbps olarak ölçüldü. Ülkeler arasında karşılaştırmaya baktığımızda ülkemizin mobil internetinin kötü olmadığı ancak sabit internet konusunda çok kötü olduğu görülüyor. 

speedtest turkiyenin internet hizini olctu 3

Ülkemizin sabit internet üzerinden indirme hızı ortalaması 26.30 Mbps olarak ölçümlendi. Geçtiğimiz yıl bu rakam 20.64 Mbps olarak ölçülmüştü. Ortalama upload hızının 9.05 Mbps olarak ölçüldüğü ülkemizde gecikme ise 27 ms olarak ölçüldü. Geçtiğimiz yıla göre Türkiye’nin internet hızında artma söz konusu ancak diğer ülkelerde ülkemizde daha hızlı bir gelişme kaydettiği için ülkemiz bu yıl iki basamak aşağıya düştü. Teknolojiye meraklı bir ülke olan Türkiye’nin sabit internet hızının bu denli düşük olması teknolojik anlamda diğer ülkelerin gerisinde kalmamıza neden oluyor. 

Sabit internet bağlantısının en yüksek olduğu ülke ise 208.16 Mbps indirme hızı ise Singapur oluyor. Mobil internetin en hızlı olduğu ülke ise 110.10 Mbps ile Güney Kore oluyor. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

2 Yorum

  1. Hüseyin

    speedtest

    0
    0
    Cevap
    • Hüseyin

      speedtest

      0
      0
      Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.