Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony: VR Pazarı Beklenenin Altında Büyüdü

Sony'e göre sanal gerçeklik beklenen ilgiyi bir türlü toplayamadı.

Birkaç yıl önce Facebook, Oculus Rift için 2 milyar dolar öderken, Valve ile Sony de pazara kendi sanal gerçeklik cihazlarıyla giriş yapmıştı. Pek çok analist de gelecekteki yaygın teknolojinin VR olacağını düşünürken, yıl 2018 oldu fakat sanal gerçeklik beklendiği kadar büyümedi.

Sony vr pazari beklenenin altinda buyudu 1

Sony bilindiği üzere sanal gerçeklik sektöründeki en dişli isimlerden birisi ve 2016 yılının Ekim ayında PlayStation VR’ı çıkarmıştı. Aralık 2017 itibariyle ise PlayStation VR toplamda 2 milyon ünite satış gerçekleştirdi.

Dün Sony yatırımcılarla bir toplantı düzenlerken, PSVR’ın büyümeye devam ettiğini fakat genel sanal gerçeklik sektörünün beklenenin altında büyüdüğünü dile getirdi. Kısacası Sony de sanal gerçekliğin yeteri kadar başarılı olamadığını itiraf etmiş oldu.

Fakat aynı zamanda Sony bu konuda yalnız da değil. Yine Mayıs ayının başında Oculus VR’dan Matt Conte de bir dizi açıklama yapmış ve VR pazarının 2018’de beklenenden ufak kaldığını itiraf etmişti.

Sonuç olarak sanal gerçeklik cephesinde işler bu sene pek de iyi gitmiyor ve yatırımcılar gelecekte de durumun dramatik bir şekilde değişeceğini düşünmüyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.