Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony PlayStation 5 İçin 4.000’den Fazla Oyun Olacağını Söylüyor

Bu yıl içerisinde çıkış yapacak olan PlayStation 5, 4000 oyunu sorunsuz çalıştıracak.

PlayStation 5‘in geriye dönük uyumluluğu ile ilgili olarak Sony, “4.000+ PlayStation 4 oyununun ezici çoğunluğunun” yeni nesil konsolda  PlayStation Blog üzerinden yapılan açıklamada oynanabileceğini duyurdu.

Sony PlayStation 5 İçin 4.000den Fazla Oyun Olacağını Söylüyor

Baş mimar Mark Cerny, PlayStation 5 ile geriye dönük uyumluluğun önceliği ve ilerlemesinden ne kadar memnun olduğunu belirtti. Cerny devam ettiği açıklamasında PlayStation 5’te Playtime tarafından sıralanan en iyi 100 PlayStation 4 oyununun neredeyse hepsinin lansmanın da oynanabileceğini ekledi.

Cerny, “Testler başlığa göre yapılmalı” dedi ve PlayStation 5’in spesifikasyonunun PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro’ya kıyasla “gerçekten büyük” olduğunu açıkladı. PlayStation 5’te 4.000’den fazla PlayStation 4 oyununun çalışacağından eminiz. Sony, oyuncuların en sevdikleri oyunları geride bırakmamalarını sağlamak için “önemli çabalar” gösterdi ve PlayStation’ın mirasının yeni nesil ile birlikte geldiğini söyledi.

Geriye dönük uyumluluk ve PlayStation 5 ile ilgili her şey önümüzdeki aylarda sunulacak ve Sony, “yüzlerce oyunu test etti ve lansmana doğru ilerledikçe binlerce daha fazla test yapmaya hazırlanıyor” dedi. Bu oyunlar “daha ​​yüksek veya daha kararlı kare hızlarından ve potansiyel olarak daha yüksek çözünürlüklerden faydalanabilmeleri için PS5’te artırılmış bir frekansta çalışacak” ve oyunlar “orijinal yazılım geliştiricilerinin ayarlanması gereken sorunları tespit etmek için” taranıyor. PlayStation 5 bu yıl içerisinde çıkışını yapacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.