Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony Görme Engelli Oyuncuları İçin Yeni Dualshock Patenti Aldı

Sony, Dualshock 5'lerde görme engelli oyuncular için bir patent satın aldı.

Sony, muhtemelen Dualshock 5 denetleyicisi için görme engelli oyunculara yardımcı olacak Dualshock Tactile Device adlı yepyeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik Xbox Adaptive oyun kumandasına benzer.

Sony Görme Engelli Oyuncuları İçin Yeni Dualshock Patenti Aldı 1

Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 bu yılın ilerleyen saatlerinde geliyor ve beklendiği gibi geliştirilmiş bir Dualshock kontrol cihazı sunacak. Ne yazık ki, şirket bir sonraki Dualshock’taki tüm yeni özellikleri tam olarak ortaya koymadı, ancak çevrimiçi görünen çeşitli patentler sayesinde, bu özellikler hakkında bazı ipuçlarımız var.

Son zamanlarda yayınlanan en son patent, Sony’nin görme engelli veya görme engelli oyuncular için erişilebilirlik özelliği üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. Patent açıklamasında, sistemin bir portatif cihaz, bir avuçiçi oyun kumandası ve dokunma elemanlarına sahip bir dokunmatik ped içerdiği yazılmaktadır. İşte tam açıklama:

Bir sistem, bir kullanıcıya dokunsal geri bildirim sağlamak için taşınabilir bir cihaz ve bir avuçiçi oyun denetleyicisi, ilgili bir dokunsal çıktı üretmek için çok sayıda dokunma öğesi içeren bir dokunma pedi ve metin bilgilerini almak ve kontrol etmek için yapılandırılmış bir işlemci içerir. Alınan metin bilgilerine dayanan dokunma elemanlarının en azından bir kısmının dokunsal çıkışı; dokunmaya duyarlı bir yüzey içeren el tipi oyun denetleyicisi ve taşınabilir cihazın dokunmaya duyarlı yüzey üzerine konumlandırıldığı ve bir kullanıcı tarafından taşınabilir cihaz, avuçiçi oyun kumandasının dokunmaya duyarlı yüzeyine aktarılır.”

Adil olmak gerekirse oldukça hoş görünüyor ve Sony’nin herkesin en sevdiği oyunların tadını çıkarabilmesi için daha fazla erişilebilirlik özelliği uygulamak istediğini görmek gerçekten güzel. Ancak, bu yeni özelliğin resmi olarak yeni Dualshock 5 ile gelip gelmediğini görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.