Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Silahlı Robot: Ghost Robotics, Vision 60 İsimli Robotlarını Silahlandırdı!

Silahları robotları görmemizin sadece an meselesi olduğu belliydi ve korkulan oldu.

Ghost Robotics, Vision 60 isimli dört ayaklı robotlarını silahlandırdı. Silahlı robot, geleceğimizi nasıl etkileyecek ve bu ölüm makinleri nelerde kullanılacak?

Dört ayaklı robotlar, son yıllarda robotik alanındaki en ilginç gelişmelerden bir tanesi oldu. Küçük ve çevik olan bu makineler, tekerlekli makinelerin yapamadığı birçok şeyi yapma potansiyeline sahip. Bu yüzden bir şirketin, bu makineleri silahlandırması sadece an meselesiydi ve beklenen oldu.

Vision 60

Sword Int: Geleceği Şimdiye Taşıdık

Yukarıdaki görüntü, küçük silah uzmanları Sword International tarafından özel bir silahla donatılmış, ABD firması Ghost Robotics tarafından inşa edilen bir Vision 60 birimi olan dört ayaklı bir robotu gözler önüne serdi. Silahın kendisi çeşitli robotik platformlara takılmak üzere tasarlanmış. Tüfek, 30x optik yakınlaştırmaya, karanlıkta hedefleme için termal kameraya ve 1.200 metre etkili menzile sahip.

Sword International veya Ghost Robotics’in şu anda bu silah ve robot kombinasyonunu satıp satmadığını bilmiyoruz. Eğer satmıyorlarsa muhtemelen yakında satacaklar. Sword’un web sitesindeki pazarlama metninde: “SWORD Defence Systems SPUR, insansız silah sistemlerinin geleceği ve bu geleceği şimdiye taşıdık” ifadesi yer aldı.

Vision 60

ABD Ordusu, Vision 60’ın Silahlı Versiyonuna Sahip

Silahlı Vision 60, bu hafta başlarında Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Birliği’nin 2021 yıllık konferansında ilk kez gösterildi. Konferanslar, 11-13 Ekim tarihlerinde Washington DC’de düzenlenen bir “arazi gücü sergisi ve profesyonel gelişim forumu” olarak kendini gösterdi.

Ghost ve Sword arasındaki ortaklıkla ilgili ayrıntılar net değil ancak Ghost’un dört ayaklı makineleri, şimdiden ABD ordusu tarafından test edilmeye başladı. Geçen yıl, Florida’daki Tyndall Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki 325. Güvenlik Kuvvetleri Filosu, Savunma Bakanlığı’nda düzenli operasyonlarda dört ayaklı robotları kullanan ilk birim oldu.

Ghost Robotics CEO’su Jiren Parikh, onların üssün çevresinde devriye gezmek ve “insanlar ve araçlar için arzu edilmeyen” bataklık alanlarda gezinmek için kullanıldığını ifade etti.

Keşif, dört ayaklı makineler için en belirgin kullanım durumlarından biri olsa da, üreticiler yavaş yavaş diğer faydalı özellikleri test etmeye başladı. Vision 60, uzaktan video ve haritalama sağlamanın yanı sıra, bombaları etkisiz hale getirmek veya kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddeleri tespit etmek için mobil hücre kuleleri olarak kullanılmaya başladı.

Vision 60

Dört ayaklı robotların en tanınmış üreticisi ve Spot’un yapımcıları olan Boston Dynamics‘in, makinelerini silahlandırmaya karşı katı bir politika izlediğini biliyoruz. Görünüşe göre diğer üreticiler çok seçici değil. Ne de olsa pek çok şirketin, tank basamakları veya tekerlekleri kullanan mürettebatsız silah platformları sattığını biliyoruz, bu nedenle aynı temel kiti bacaklı makinelere eklemek çok zor değil.

En büyük soru, bu robotların gelecekte nasıl konuşlandırılacağı ve insanlara ölümcül mermiler atmaya başladıklarında ne düzeyde gözetim gerekeceği oldu.

Bir süredir uzmanlar, “öldürücü robotların” kullanımındaki yavaş artış konusunda uyarıda bulunuyor ve resmi ABD politikası bunların geliştirilmesini veya konuşlandırılmasını yasaklamıyor. Pek çok grup, bu tür sistemlerde önleyici bir yasak için kampanya yürütüyor ancak bu arada şirketler mümkün olanı inşa etmeye devam edecek gibi görünüyor. Bakalım daha kaç robota silah eklenecek?

Siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.