Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sıkı Tutunun, Oppo 125W Hızlı Şarj Ünitesini Duyurdu

125W biraz fazla olmuş olabilir mi?

Telefonunuzun şarj’ı çabuk mu tükeniyor? Sık sık şarj etmek zorunda kalarak çok vakit mi kaybediyorsunuz? Yakında şarj aletinin başında saatlerce kalmaya gerek kalmayacak bir ürün ile karşı karşıya olabilir miyiz?

Son zamanlarda yüksek megapixel fotoğraf kameralarıyla, ünlü şarkıcı Sıla ile reklamlarıyla adından sıkça söz ettiren popüler telefon üreticisi Oppo, 5-65W aralığındaki şarj adaptörlerinin yetersiz kaldığını belirlemiş olacak ki, 125W gibi çılgın bir watt değerine sahip yeni şarj adaptörünü 15 Temmuz itibariyle tanıtmaya hazırlanıyor. Süper hızlı SuperVOOC şarj teknolojisi ile üretilen adaptör sanıyoruzki 4000 mAh bir bataryayı yarım saatte 0’dan %100’e şarj edecektir.

Oppo 125W şarj aleti

Oppo Find X2 Pro ile tanıtılan, 65W SuperVOOC adaptörler, telefonun sahip olduğu 4.260 mAh bataryayı 40 dakikadan az bir sürede tamamıyla şarj edebiliyordu. Duyurulan 125W adaptör ile 40 dakikalık süre 20 dakikanın altına inecek gibi görünüyor. Peki gerçekten buna ihtiyacımız var mı? Gün içerisinde en fazla kaç defa bataryanın tamamını kullanıp tekrar dolduruyoruz ki? Sorular uzayıp gidiyor belki, ama kesinlikle yeni bir çağ başlatacak gibi görünüyor. Elbette bataryaların ömrünü azaltmadığı sürece…

Cep telefonlarının batarya teknolojilerini bilmeyenler için tekrar hatırlatalım. Lityum-İyon piller şarj oldukları süre zarfında ısınırlar. Bu süreç ne kadar kısalır ve şarj aletinin gücü ne kadar yüksek olursa, ortaya çıkan ısı miktarı o oranda artar. Isı lityum-iyon pillerin ömrünü önemli ölçüde kısaltır. Bu nedenle daha yavaş ve daha az miktarlarda güç tercih edilir. Ancak Oppo sanıyoruz ki yeni bir şarj veya batarya teknolojisi üretmiş olacak ki 125W şarj adaptörünü duyuruyor.

Oppo 125W Super Flash Charge Teaser

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.