Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sansür Karşıtı Sosyal Medya Ağı Gab, 400 Bin Üyeye Ulaştı

İstediğinizi yazıp çizebileceğiniz ve bunun için hesabınızın yasaklanmayacağı bir sosyal medya ağına üye olmak ister miydiniz? Gab, bunun için geliştirildi.

Düşünce özgürlüğü ve nefret suçu: Birbirine çok yakın bulunan bu değerler arasındaki çizgi her geçen gün küçülüyor. Twitter ve Facebook gibi popüler sosyal medya ağlarına alternatif olarak geliştirilen Gab, kısa süre içinde 4.8 milyon dolar fon toplayarak ve 400 bin kayıt üyeye ulaşarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Şuan Gab yöneticileri, 10 milyon dolar değerinde coin arzı (ICO) yapma planları içerisinde.

5966623bbfebb

Hiçbir sınırlamanın bulunmadığı Gab’a daha çok aşırı ırkçı ve tutucu görüşleri yüzünden diğer sosyal medya ağlarından uzaklaştırılan kişiler ilgi gösteriyor. Bu sebepten olsa gerek, StartEngine adı verilen fon toplama sitesinde binden fazla yatırımcı Gab’a ilgi gösterdi.

Reklamsız ve özgür bir platform hedefleniyor

Sitenin kurucuları Gab’ın tamamen nötr ve özgür bir platform olduğu iddiasında. Bunun için reklam almama hedefini de güden Gab, fon toplayarak giderlerini karşılamaya çalışıyor. En büyük sosyal medya ağlarının kurulduğu Silikon Vadisi‘nin dolaylı yoldan internetin ciddi bir kısmını kontrol ettiğini vurgulayan Gab yöneticileri hiç de haksız sayılmazlar. Üstelik yöneticilerin iddiasına göre Gab’ın reklamları da Twitter’da yasaklanmış durumda.

Kurucusu Y Combinator’den kovuldu!

Ancak burada dikkat çeken bir husus var ki, Gab’ın kurucuları arasında yer alan ve siyaseten tarafsız olduğunu iddia eden Andrew Torba, sıkı bir Trump destekçisi. Üstelik diğer yatırımcılara hakaret ve tehditler yağdırdığı için melek yatırımcı ağı Y Combinator‘den kovulmuştu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.