Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Samsung, Yeni MicroLED Kalitesine Sahip 110 inç 4K TV’yi Duyurdu

Çoğu insan bunu karşılayamayacak. Ancak daha küçük ve uygun fiyatlı modeller yolda gözüküyor.

Son birkaç yılda Samsung, MicroLED teknolojisini kullanan The Wall adlı fütüristik, modüler TV’sini sergiledi. MicroLED, OLED’in en iyi özelliklerinin çoğunu paylaşıyor ve hayatımızdaki ekranlar için bir sonraki büyük yükseltme sıçraması olarak görülüyor. Şimdi, Samsung MicroLED’i alıyor ve daha geleneksel bir TV form faktörüne yerleştiriyor. Bugün şirket, Kore’de bugün satışa sunulan ve 2021’in ilk çeyreğinde küresel olarak piyasaya sürülecek olan 110 inç MicroLED TV‘yi duyurdu.

MicroLED OLED’in Dezavantajlarından Kurtulmuş Hali

Muhtemelen akla gelen ilk soruya gelince, hayır, Samsung henüz en son görüntü teknolojisini kullanan bu devasa TV için bir fiyat açıklamıyor. Ancak, kendi kendine yayan MicroLED büyüsü nedeniyle şirketin diğer 4K (hatta 8K) setlerinden çok daha pahalı olacağını bekleyebilirsiniz. Bu görüntülerde gerçekten herhangi bir çerçeve fark etmeyeceksiniz. Bu TV’nin yüzde 99,99 ekran/vücut oranı var. Ancak Samsung yine de “harici hoparlör olmadan nefes kesici 5.1 kanal ses sağladığını” iddia ettiği “gömülü bir Majestic Sound System” kurmayı başardı.

Tüm bu LED’ler kendi kendini aydınlattığından, OLED’i tanımlayan mükemmel siyahları ve harika kontrastı elde edeceksiniz. Ancak en önemlisi, MicroLED inorganiktir ve bu nedenle daha uzun vadeli dayanıklılığa sahip olmalıdır. Modern OLED TV’lerde halihazırda gittikçe azalmakta olan herhangi bir yanma tehdidi olmamalı. Samsung, yaklaşık 100.000 saatlik veya “on yıla kadar” bir ömür tahmin ediyor. The Wall söz konusu olduğunda, bu MicroLED’ler, hemen hemen her boyutta bir TV oluşturmak için birleştirilebilen modüler panellere yerleştirilir. Eğer parasını ödeyecek bir kazancınız varsa. Lüks bir Londra evine kurulan The Wall örneğini burada bulabilirsiniz. Ancak 110 inç TV daha geleneksel bir biçim faktörüdür.

Samsung Yeni MicroLED Kalitesine Sahip 110 inc 4K TVyi Duyurdu

110 inç MicroLED’in HDMI 2.1 içerip içermediğine ve mümkün olan her şeyi (120Hz 4K oyun gibi) destekleyip desteklemediğine gelince, Samsung’a sorduk. Ancak basın zamanında bir cevap alamadık. Düzgün bir yazılım numarası, TV’nin Çoklu Görüntüleme özelliği ile aynı anda dört içerik kaynağını (farklı HDMI girişlerinden bile) izleyebilme yeteneğidir.

Samsung, 110 inçlik bir MicroLED TV üretmenin, son yeniliklere kadar mümkün olmadığını söylüyor ve şirket, “yarı iletken işinden türetilen yeni bir üretim sürecinin” bunu mümkün kılmaya yardımcı olduğuna inanıyor. Daha küçük MicroLED TV’ler halihazırda yol haritasında, bu nedenle bu şeyin birçok kişi için ulaşılamayacak bir fiyata sahip olacağı kesin olsa da, bir gün bu kadar maliyetli olmayacak modeller olacaktır.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.