Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Samsung Türkiye One UI 4 Yeniliklerini Açıkladı

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung akıllı telefon modellerine Android 12 temelli One UI 4 güncellemesini yollamaya başlamıştı. Güncellemenin getirdiği yenilikler belli oldu. Güncellemenin getirdiği yenilikler belli oldu.

Samsung geçtiğimiz haftalarda yurt dışındaki Samsung Galaxy S21 modellerine, Android 12 temelli One UI 4 güncellemesinin dağıtımına başladı. Güncellemenin ülkemizdeki modellere geleceği güncelleme takvimi de kısa bir süre önce açıklanmıştı.

Samsung Türkiye Android 12 güncelleme takvimini açıklamasının ardından kullanıcılar güncelleme ile hangi özelliklerin sunulacağını merak etmeye başladı. Samsung Türkiye One UI 4 yeniliklerini açıkladı.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri

Samsung Türkiye One UI 4 açıklamasında güncelleme ile, yeni Renk Paletleri’nin sunulacağı ve bu sayede kullanıcıların pek çok öğenin tasarımını kişiselleştirebileceği belirtildi. İşte Samsung Türkiye One UI 4 yenilikleri.

samsung turkiye one ui 4 yeniliklerini acikladi 3

Renk paleti

Telefonunuzu, duvar kağıdınıza göre eşsiz renklerle özelleştirin. Renk seçimleriniz telefonunuzdaki menülere, tuşlara, arka planlara ve uygulamalara uygulanacaktır.

Gizlilik

One UI 4, kişisel bilgilerinizin yanlış ellere geçmemesi için güçlü bir gizlilik koruması sunar.

Bir bakışta izin bilgileri

İzin kullanımı bölümünde her uygulamanın Konum, Kamera veya Mikrofon gibi hassas izinlere ne zaman eriştiğini görüntüleyin. Kendinizi rahat hissetmediğiniz uygulamalar için izinleri reddedebilirsiniz.

Kamera ve mikrofon göstergeleri

Meraklı gözleri ve kulakları uzak tutun. Herhangi bir uygulama kamera veya mikrofonu kullanırken ekranın sağ üst köşesinde yeşil bir nokta belirecektir. Tüm uygulamaların kamera veya mikrofon kullanmasını geçici olarak engellemek için quick panel kontrollerini de kullanabilirsiniz.

Yaklaşık konum

Tam konumunuzu gizli tutun. Tam olarak nerede olduğunuzu bilmesi gerekmeyen uygulamaları yalnızca genel alanınıza erişecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Pano koruması

Şifrelerinizi, kredi kartı numaralarınızı ve diğer hassas bilgilerinizi güvende tutun. Bir uygulama, başka bir uygulamada panoya kopyalanan içeriğe her eriştiğinde bir uyarı almayı seçebilirsiniz.

Samsung Klavye

Samsung Klavye yazmaktan daha fazlası, önemli olan kendinizi ifade ederken eğlenmek.

GIF’lere, emojilere ve etiketlere hızlı erişim

Kendinizi ifade etmek bir tık uzağınızda. Tek bir tuş ile direk klavyeden emojilerinize, GIF’lerinize ve etiketlerinize ulaşın.

Animasyonlu emoji eşleri

Doğru emojiyi bulamıyor musunuz? İki emojiyi bir araya getirin, ardından duygularınızı tam anlamıyla yansıtmak için bir animasyon ekleyin.

Daha da fazla etiket

İndirebileceğiniz çeşitli yeni animasyonlu etiketler ile görüşmelerinizi renklendirin.

Yazma yardımcısı

Grammarly tarafından desteklenen (yalnızca İngilizce) yeni Yazma yardımcısı ile dil bilginizi ve imlanızı kontrol edin.

Ana ekran

Her şey, favori uygulamalarınızın ve özelliklerin yalnızca bir dokunuş uzağınızda olduğu Ana ekranda başlar. One UI 4, ana ekranınızın her zaman en iyi şekilde görünmesini sağlamanıza yardım eder.

Yeni widget tasarımı

Widget’lar, bir bakışta görülmesi kolay bilgiler ve daha tutarlı bir stil ile her zamankinden daha iyi görünecek şekilde yeniden tasarlandı.

Daha kolay widget seçimi

Doğru widget’ı bulmakta sorun mu yaşıyorsunuz? Artık her uygulamada nelerin mevcut olduğunu görüntülemek için widget listesinde hızlıca gezinebilirsiniz. Ayrıca denemenizin faydalı olacağı widget’lar için öneriler alacaksınız.

samsung turkiye one ui 4 yeniliklerini acikladi 4

Kilit ekranı

İster müziğinizi kontrol edin, ister programınıza bakın veya en iyi fikirlerinizi yakalayın, telefonunuzun kilidini açmadan hızlı görevleri tamamlamak için widget’ları kullanın.

İstediğiniz yerde dinleyin

Ses çıkışını kulaklıktan telefon hoparlörlerine Kilitli ekranından değiştirin.

Ses kaydı

Harika bir fikriniz mi var? Telefonunuzun kilidini açmadan sesli not kaydedin.

Aynı anda takvim ve program

Kilit ekranında ayın geri kalanı için takviminizle birlikte bugünün programını kontrol edin.

Kamera

Fotoğraf ve video çekerken daha basit bir düzenin keyfini çıkarın. Sahne iyileştirici tuşu, yalnızca düşük ışık varsa veya bir belge tarıyorsanız Fotoğraf modunda görüntülenir. Portre ve Gece modu ayarları artık gizli halde ve daha sezgisel.

Lens ve yakınlaştırma/uzaklaştırma

Lens simgeleri büyütme düzeyini gösterir, böylece ne kadar yakınlaştırdığınızı bilirsiniz.

Hiçbir anı kaçırmayan video

Kayıt işlemi, Kayıt tuşunu serbest bıraktığınızda değil ona dokunduğunuzda hemen başlar, böylece o değerli anları kaybolmadan önce yakalarsınız. Fotoğraf modunda, hızlı bir video kaydetmeye başlamak için Deklanşör tuşunu basılı tutabilir, ardından Deklanşörü basılı tutmadan kayda devam etmek için parmağınızı Kilit simgesine sürükleyebilirsiniz.

Tek çekimler yapmaya devam edin

Tek çekim çekimlere 5 saniye fazladan süre ekleyin, böylece süre uzama durumunda bile hiçbir anı kaçırmazsınız. Ayrıca, neyi yakalamak istediğinizi seçmek daha kolaydır.

Pro fotoğrafçılık

Yeniden tasarlanan Pro ve Pro video modu ayarlarıyla kontrolü elinizde tutun. Daha temiz görünüm, çekime odaklanmanıza yardımcı olur ve matris çizgilerine eklenen yeni seviye göstergeleri çekimleri dengede tutmanıza yardımcı olur.

Gelişmiş tarama

Belgeleri tarayın, ardından yakınlaştırmak ve hemen düzenlemek için büyütece dokunun. Ayrıca, QR kodlarını taradıktan sonra bir kişinin yalnızca iletişim bilgilerini telefonunuza eklemek yerine kendisini aramak veya e-posta göndermek gibi daha fazla işlem yapabilirsiniz.

Evcil hayvanlar için portreler

Çeşitli portre efektleri ile tüylü arkadaşlarınızın güzel fotoğraflarını çekin. Portre modu artık hem ön hem arka kameralarda kedi ve köpekler ile çalışmaya hazır. Bazı portre efektleri yalnızca siz fotoğrafı çektikten sonra uygulanabilir.

Galeri

İster binlerce fotoğrafınız ve videonuz olsun, ister sadece birkaç değerli anınız olsun, Galeri uygulaması ihtiyacınız olanı bulmayı ve koleksiyonunuzu düzenli tutmayı kolaylaştırır.

Gelişmiş hikayeler

Otomatik olarak oluşturulmuş öne çıkan videolarla hikayelerinizin yaşam kazandığını görün. İzlemek için her hikayenin üst kısmındaki ön izlemeye dokunmanız yeterlidir. Yeni Harita görünümünde hikayelerinizdeki fotoğrafların nerede çekildiğini de keşfedebilirsiniz.

Daha kolay albümler

Binlerce fotoğrafa sahip olsalar bile albümleri daha kolay sıralayın. Aslında, albümleri kaç fotoğraf ve video içerdiklerine göre sıralayabilir, böylece favori ve en çok kullandığınız albümlerin her zaman listenin başında olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, albümün içeriği hakkında size daha iyi bir fikir vermek için bir albümü görüntülediğiniz zaman ekranın üst kısmında bir kapak görüntüsü görünür.

Telaşsız yeniden düzenleme

Yeniden düzenlenmiş fotoğrafları, kaydedildikten sonra bile istediğiniz zaman orijinal şekillerine geri döndürün, böylece orijinali kaybetme konusunda asla endişelenmenize gerek kalmaz.

Bilgi üzerinde daha fazla kontrol

Fotoğraflarınızın tarihini, saatini ve konumunu düzeltmek veya gizli tutmak için değiştirin veya kaldırın. Ayrıca birkaç fotoğraf seçebilir ve fotoğraf bilgilerini bir defada düzenleyebilirsiniz.

Fotoğraf ve video düzenleyici

Bazen fotoğraflarınız ve videolarınız birkaç ince ayara ihtiyaç duyar. One UI’nin Fotoğraf ve Video düzenleyicileri, fotoğraflarınızı paylaşmadan önce onların en iyi şekilde görünmesini sağlamaya hazırdır.

Emojiler ve etiketler

Utangaç bir arkadaşınızın yüzünü kapatmak için bir emoji kullanın veya eğlenceli fotoğraflar ve videolar oluşturmak için etiketler ekleyin.

Video kolajları

Fotoğraflar, videolar veya her ikisinin birleşimini içeren hareketli kolajlar yapın. Mükemmel anları seçin ve şaheserinizi oluşturun.

Aydınlatma kontrolü

Kötü aydınlatma nedeniyle fotoğraf çok mu karanlık? Yeni Işık dengesi özelliği, fotoğrafın harika görünmesi için tüm ayrıntıları ortaya çıkarmanıza yardımcı olur.

samsung turkiye one ui 4 yeniliklerini acikladi 5

Vurgu makaraları

Bir dizi fotoğraf ve videoyu kolayca güzel bir filme dönüştürün. Sadece bir tema seçin ve Yapay Zeka, müziği ve geçişleri otomatik olarak ekleyecektir.

Orijinali asla kaybetmeyin

Düzenleme konusunda cesur olun! Artık hem fotoğrafları hem de videoları kaydettikten sonra orijinal şekillerine geri döndürebilir veya hem orijinal hem de düzenlenmiş şekillerini korumak için onları kopya olarak kaydedebilirsiniz.

Bir fotoğraftan diğerine yapıştırma işlemi

Yüzleri, evcil hayvanları, binaları ve daha fazlasını karıştırıp eşleştirerek denemeler yapın. Herhangi bir nesneyi bir fotoğraftan kesebilir ve farklı bir fotoğrafa yapıştırabilirsiniz.

AR Emojileri

Mesajlarınızı renklendirmek, eğlenceli videolar yapmak ve daha fazlası için kendi kişisel emojilerinizi kullanın. Kendinizin dijital bir versiyonunu oluşturabilir veya farklı bir görünüm deneyebilirsiniz. İmkanlar sonsuzdur.

Profilinizi canlandırın

Kişiler ve Samsung account’da profil fotoğrafınız olarak AR emojileri kullanın. 10’dan fazla poz arasından seçim yapabilir veya kendi ifadelerinizi oluşturabilirsiniz.

Yüz etiketleri

Emojinizin yüzünün yeni etiketleriyle emojiniz gibi davranın. Fotoğraflarınızı süslerken ve onları arkadaşlarınızla paylaşırken eğlenin.

Gece boyunca dans edin

AR emojilerinizle harika dans videoları yapın. #Eğlence, #Sevimli ve #Parti dahil 10 farklı kategoriden şablonlar seçin.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Kendi kıyafetlerinizi tasarlayın

Hiç moda tasarımcısı olmak istediniz mi? AR emojileriniz için benzersiz kıyafetler oluşturmak için artık kendi çizimlerinizi kullanabilirsiniz.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Paylaşım

One UI, bağlı kalmanıza ve deneyimlerinizi başkalarıyla paylaşmanıza yardımcı olur. Herhangi bir uygulamada Paylaş tuşuna dokunmanız yeterlidir.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Daha fazla özelleştirme

Kendi paylaşımınızı yapın. Dağınıklığı önlemek ve yalnızca düzenli olarak kullandığınız uygulamalara odaklanmak için içerik paylaştığınızda görünen uygulamaların listesini özelleştirebilirsiniz.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Daha kolay navigasyon

Yeni düzen ve daha iyi navigasyon, paylaşmayı çok kolaylaştırır. Paylaşım yaparken uygulamalar ve kişiler arasında gezinmek için sola veya sağa kaydırın.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Fotoğraf paylaşımı

Tam olarak doğru görünmeyen bir fotoğraf paylaştığınız zaman, ister odak dışında olsun ister iyi karelenmemiş olsun, sizi bilgilendireceğiz ve düzeltmeniz için size önerilerde bulunacağız.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Takvim

One UI 4, yoğun yaşamınızı düzenli tutmanızı daha da kolaylaştırır.

Ana ekran üzerinde programınızı kontrol edin

Yeni bir widget o ay için tam bir takvimin yanı sıra o gün için programınızı gösterir.

Hızlı ekleme etkinlikleri

Takviminize acilen bir şeyler eklemeniz mi gerekiyor? Sadece bir başlık girin ve tamamdır.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Daha fazla arama seçeneği

Takvim etkinliklerinizi bulmak için her zamankinden daha fazla yolunuz var. En son arama anahtar sözcüklerinden birini seçin veya renge veya etikete göre filtreleyin.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Silinmiş etkinlikleri geri yükleyin

Silmiş olduğunuz etkinlikler 30 gün Çöp Kutusunda kalır, böylece onlara gerek duymanız halinde onları geri alabilirsiniz.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Samsung İnternet

One UI’nın hızlı ve güvenli web tarayıcısı artık aradığınız web sayfalarını bulmayı daha da kolaylaştırıyor ve gizliliğinizi koruyor.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Arama önerileri

Adres çubuğuna metin girdiğinizde daha fazla arama önerisi alın. Sonuçlar tamamen yeni bir tasarımla görünecek.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Ana ekrandan arama yapın

Yeni arama widget’ı, aradığınızı doğrudan Ana ekrandan bulmanıza yardımcı olur.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Gizli modda başlat

Son göz atma oturumunuz sırasında Gizli mod kullanıyorduysanız, gizliliğinizi korumak için Samsung İnternet otomatik olarak Gizli modda başlar.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Cihaz Bakımı

Telefonunuzun performansını, güvenliğini ve pil ömrünü bir bakışta görün, sorunları hızla çözün ve daha karmaşık sorunlar için kapsamlı tanılama elde edin.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Bir bakışta pil ve güvenlik

Sorunları daha hızlı çözebilmeniz için pil ve güvenlik sorunları ana ekranda belirecektir.

Telefonunuzun genel durumunu anlayın

Telefonunuzun genel durumu bir emoji olarak gösterilir, böylece anında anlayabilirsiniz.

Samsung Türkiye One UI 4 Yenilikleri : Tanılama kontrolleri

Artık doğrudan Cihaz Bakımı bölümünden Samsung Members tanılamalarına ulaşabilirsiniz. Telefonunuzda bir sorun varmış gibi görünüyorsa, sorunun ne olduğunu bulmak için tanılama testlerini deneyin ve çözmek için öneriler alın.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.