Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Samsung, iPhone 8 Ekranlarının Üretimini Artırmak İçin Fabrika Kuruyor!

Samsung, Apple ile parça üretimine dayalı ortaklığını, OLED ekranlar için fabrika açarak bambaşka bir boyuta taşıyor. iPhone 8'in OLED ekranlarını üretecek olan Samsung, kapasitesini iki katına çıkarmaya hazırlanıyor.

Samsung tarafından üretilen ekran teknolojileri ile ilgilenen ve farklı firmaların üçüncü parti ekran ihtiyaçlarını karşılama konusunda da planlamalar yapabilen bölümü Samsung Display, ekran üretimi kapasitesine artırmak ve özellikle iPhone 8 için üretilecek olan OLED ekranlara odaklanmak için yeni bir fabrika açıyor. Kore’den gelen haberlere bakılırsa, Samsung gelecek günlerde iPhone 8 ekranı üretimini ikiye katlayacak.

apple Samsung display

Samsung’un şu an için sahip olduğu tesisleri, aylık olarak 135.000 adet ekran üretebiliyor. Bu ekranların çoğunun yüksek teknolojiler barındırdığı düşünülürse oldukça büyük bir üretim kapasitesine sahi olduğu anlaşılıyor. İnşa ettikleri yeni fabrikanın da üretime destek vermesi ile bu oranı ikiye katlama şansları bulunuyor. Samsung yeni tesisi tamamlandığı zaman ayda 270.000 ekran üretebiliyor olacak.

Bahsettiğimiz üretim rakamları sadece iPhone 8 için üretilen ekranları kapsamıyor. Samsung’un kendi ürünleri için geliştirdiği ekranlar da bu potada yer alıyor.

Apple kısa süre önce Samsung’a 20 milyon dolar değerinde devasa bir yatırım yaptı. Geçtiğimiz iPhone modellerinde kullandıkları LCD ekranları terk edip OLED teknolojisine geçmek isteyen Apple, ekran üretimi konusunda Samsung’a güveniyor. OLED ekranların fiziki özeliklerinin ve teknik özelliklerinin iPhone 8’e nasıl katkıda bulunacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.